Δωρεά απινιδωτών σε οκτώ χωριά της Λέσβου – Ποια είναι αυτά (audio)

Οκτώ φορητούς απινιδωτές τελευταίας τεχνολογίας, που μπορούν να σώσουν ζωές από καρδιακή ανακοπή, θα δωρίσουν σε ισάριθμα χωριά στη Λέσβο  τα μέλη της Ειδικής Ομάδας Αλληλεγγύης- Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας.

Η παράδοση τους θα γίνει μετά το Πάσχα. Επιπρόσθετα οι  κάτοικοι θα εκπαιδευτούν στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και θα παρακολουθήσουν σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών.

Η εν λόγω δράση της Ειδικής Ομάδας Αλληλεγγύης -Εθελοντική Διασωστική Ομάδα (Ε.Ο.Α), εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα που έχουμε εκπονήσει, με στόχο την επίσκεψη των μελών μας και την προσφορά απινιδωτών τόσο στα νησιά του Αιγαίου, όσο και σε πολύ απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.

<

Η δωρεά έγινε με τη συνδρομή του Ιδρύματος  «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης» και της Φαρμακοβιομηχανίας “ELPEN”.

Μετά από συνεννόηση με το Δήμο Δυτικής Λέσβου οι απινιδωτές θα δοθούν στο Μεσότοπο, Άργενο, Σκάλα Συκαμιάς, Μαντάμαδο και Πολιχνίτο.
Οι υπόλοιποι τρείς θα δοθούν σε χωριά του Δήμου Μυτιλήνης μετά από συνεννόηση με τον Εμπορικό Σύλλογο.
“Οι αποστολές μας πλαισιώνονται πάντα με αίσθημα ευθύνης και απαρτίζονται από μέλη εκπαιδευμένα , πιστοποιημένα, επαγγελματίες Υγείας .Οι Δράσεις μας αυτές – όπως κάθε άλλη – εντάσσονται , στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. και συγκεκριμένα στον Στόχο 3 (Καλή Υγεία και Ευημερία), στο Στόχο 4 (Ποιοτική Εκπαίδευση), και στο Στόχο 17 ( Συνεργασία για τους Στόχους).Όλες οι δράσεις της Ε.Ο.Α προσφέρονται εθελοντικά και δωρεάν” τόνισε ο  Γενικός Διευθυντής της Εθελοντικής Ομάδας κ. Παναγιώτης Χατζημαλλής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος