Δημοτικό Συμβούλιο Αν. Σάμου: Η συζήτηση για την αστική συγκοινωνία πυροδότησε εντάσεις

Με δύο διαφορετικές εισηγήσεις ήρθε το θέμα της λειτουργίας της αστικής συγκοινωνίας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την πρόταση του νομικού συμβούλου που πρότεινε να αναμένουν τις τροποποιήσεις που προκύπτουν από τον νέο νόμο 4794/2022 για την αστική συγκοινωνία και η δεύτερη του Αντιδημάρχου Γιώργου Διονυσίου η οποία πρότεινε να ξεκινήσει η λειτουργία της αστικής συγκοινωνίας βάσει της παλαιότερης νομοθεσίας δηλαδή από το ΚΤΕΛ για ένα τουλάχιστον χρόνο.

Τελικά η δημοτική αρχή υιοθέτησε άλλη πρόταση που προέκυψε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ΔΗΛΑΔΉ να ανατεθεί σε τρίτον μέσω πρόσκλησης ενδιαφέροντος, το μεταφορικό έργο της Αστικής Συγκοινωνίας για ένα τουλάχιστον εξάμηνο με ελάχιστο αντίτιμο 0,50 λεπτά έως ότου προμηθευτεί ο δήμος νέο λεωφορείο και να προσλάβει οδηγούς ώστε να επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας της και να λειτουργήσει ουσιαστικά αυτόνομα τη δημοτική συγκοινωνία.

Η νέα πρόταση της δημοτικής αρχής υπερψηφίστηκε με 13 ψήφους ενώ την πρόταση του νομικού συμβούλου του δήμου ψήφισαν 10 σύμβουλοι από την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την παράταξη ΑΝΑΤΡΟΠΗ του κ. Χατζηχριστοδούλου

Τέλος η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης που ζητά άμεσα να συνεχίσει η λειτουργία της υπάρχουσας δημοτικής συγκοινωνίας με ότι μέσα διαθέτει και να προχωρήσει σταδιακά στον εκσυγχρονισμό της, έλαβε δύο ψήφους.

Η ψήφιση του συγκεκριμένου θέματος έγινε μετά από δύο ώρες έντονης αντιπαράθεσης κατά τη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν πολλές προτάσεις αντικρουόμενες συμφωνώντας ωστόσο στην αναγκαιότητα να ξεκινήσουν άμεσα τα δρομολόγια ώστε να εξυπηρετούνται κυρίως ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες.

Έντονη ήταν η αντίδραση από την πλευρά της αντιπολίτευσης που κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή για πρώιμο ενδιαφέρον αναφορικά με τη λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της επί της Δημαρχίας του κ. Αγγελόπουλου και καταργήθηκε επί των ημερών της νυν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος