Δημοτική Αρχή Χίου: Παρουσίαση έργων-μελετών ύψους €90 εκ.

Με στόχο την ολοκλήρωση όλων των έργων που έχουν δρομολογηθεί στο Δήμο Χίου αλλά και την ένταξη νέων «που θα αλλάξουν τον τόπο», ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης παρουσίασε το έργο της Δημοτικής Αρχής.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στις 23/4/21, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ξενάκη, τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας Λευτέρη Παπαλάνη και εκ μέρους της Υπηρεσίας Προγραμματισμού τον Γιάννη Αμπαζή, ο κ. Κάρμαντζης σημείωσε ότι το έργο του Δήμου ξεπερνά τα 90 εκατομμύρια ΕΥΡΩ.

Ικανοποίηση για πορεία
Χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως «έχουμε πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα», «ότι συντελείται μια κοσμογονία» και ότι το μόνο που κάνουν οι μειοψηφίες είναι «να κρατούν μια τσάπα και να γκρεμίζουν» ο κ. Κάρμαντζης εξέφρασε την αισιοδοξία του επίσης ότι και τα 3 μεγάλα έργα του νησιού (αεροδρόμιο, φράγμα Κόρης Γεφύρι και master plan λιμανιού) θα έχουν γίνει ή προχωρήσει στο υπόλοιπο της θητείας της παρούσης Δημοτικής Αρχής.

Πρώτος σε απορροφητικότητα κονδυλίων ΕΣΠΑ στο Β. Αιγαίο
Ο αντιδήμαρχος των τεχνικών υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης σημείωσε επίσης ότι ο Δήμος της Χίου είναι πρώτος στο Βόρειο Αιγαίου, σε απορροφητικότητα κονδυλίων από το ΕΣΠΑ με ποσοστό 20%. Τονίζοντας ότι κανένα από τα έργα που βρήκε η Δημοτική Αρχή δεν έχει χαθείδημος σι, σχολίασε ότι παραλαμβάνοντας, ορισμένα «δεν ήταν καν στο αυλάκι».
Σαν έργα βασικά της Δημοτικής Αρχής ανέφερε τις αναπλάσεις στην οδό Λάδης, στην παλιά λαχαναγορά, αλλά και στο παραλιακό μέτωπο από Βροντάδο, καθώς και το στόχο πεζοδρόμησης του ιστορικού κέντρου της πόλης. Σε χρονικό ορίζοντα επόμενης 7ετίας σημείωσε ότι θα έχουν λυθεί θέματα με θέσεις για χώρους στάθμευσης.

Από την πλευρά του έκανε «έκκληση για έργα που γίνονται για τον τόπο δεν χωράνε αντιπολιτεύσεις». Ενώ έκλεισε την πρωτολογία του αναφερόμενος με θερμά λόγια για το Σταμάτη Κάρμαντζη λέγοντας ότι «έχουμε ένα Δήμαρχο που καθημερινά βρίσκεται δίπλα μας», θέλοντας έτσι να αναδείξει όχι μόνο την πολύ καλή συνεργασία αλλά και το ενεργό ενδιαφέρον του Δημάρχου.

Τα αριθμητικά στοιχεία
Στη συνέχεια ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών Λευτέρης Παπαλάνης, έκανε μια πιο αναλυτική παρουσίαση των έργων, σημειώνοντας ότι αιχμή για το Δήμο είναι μια ομάδα 80 περίπου έργων και μελετών. Σημείωσε δε ότι είναι σε εξέλιξη 14 μελέτες και 13 έργα.
Εξειδικεύοντας ποσά από τον προγραμματισμό του Δήμου ο Γιάννης Αμπαζής σημείωσε ότι εκτελούνται έργα της τάξης των 38 περίπου εκατομμυρίων ΕΥΡΩ από το Δήμο, έχουν δημοπρατηθεί έργα ύψους 15 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ και άμεσα δημοπρατούνται έργα ακόμα 13 εκ. ΕΥΡΩ. Έτσι ανέρχονται στο ποσό των 90 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ τα έργα που εκτελούνται ή δημοπρατούνται άμεσα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΡΓΩΝ 23-4-2021

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος