Δήμος Ικαρίας: Προμήθεια 35 ηλεκτρικών ποδηλάτων και 5 σταθμών αυτόματης φόρτισης

Εγκρίθηκε κι έλαβε Απόφαση Ένταξης ένα ακόμα έργο, που διεκδίκησε ο Δήμος Ικαρίας μέσα από την Πράξη «Βιώσιμη μικροκινητικότητα, μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας του Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», με χρηματοδότηση ύψους 256.000 €.


Το έργο αφορά την προμήθεια 35 ηλεκτρικών ποδηλάτων και την εγκατάσταση ενός αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος, που θα δίνει στους δημότες και τους επισκέπτες ακόμα και μέσω εφαρμογής του κινητού τους τηλεφώνου την ευχέρεια να παραλαμβάνουν, να χρησιμοποιούν και να επιστρέφουν τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα που θα φέρουν σύστημα GPS και που θα τοποθετηθούν σε σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισης συνολικά 37 θέσεων, σε 5 επιλεγμένα σημεία του Δήμου. Μέσα στους επόμενους μήνες κι όταν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, θα προχωρήσει και η δημοπράτηση του έργου.
Στο σχετικό δελτίο τύπου του δήμου Ικαρίας τονίζεται: “Πρόκειται για ακόμη ένα βήμα του Δήμου Ικαρίας για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στο νησί μας, μετά και την έγκριση της πρότασης των Σημείων Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και την υποβολή της πρότασής μας στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την προμήθεια Ηλεκτρικών Δημοτικών Οχημάτων. Αξιοποιούμε κάθε πρόσφορο χρηματοδοτικό εργαλείο, και καταθέτουμε συνεχώς προτάσεις στοχευμένες, ολοκληρωμένες κι ανταποκρινόμενες σε μία σύγχρονη, φιλική προς το περιβάλλον Ικαρία, που όλοι θέλουμε να ζούμε.
Συνεχίζουμε να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για μια βιώσιμη αστική κινητικότητα εξοικονομώντας πόρους αλλά κι αναβαθμίζοντας το επίπεδο και την ποιότητα ζωής του τόπου μας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος