Δήμος Ικαρίας: Όχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Κάλεσμα απευθύνουν ο δήμαρχος Ικαρίας Φανούρης Καρούτσος και οι εκπρόσωποι 17 φορέων προς τους Ικαριώτες και τις Ικαριώτισσες, καθώς και τους συλλόγους των Ικαριωτών της Αττικής, να δώσουν μαζικά το “παρών”, σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητικό Εφετείο των Αθηνών (Λουίζης Ριανκούρ 87, στάση Μετρό Πανόρμου) το πρωί της 13ης Δεκεμβρίου στις 9 π.μ, ημέρα εκδίκασης των προσφυγών τους κατά της απόφασης της ΡΑΕ για την εγκατάσταση 110 ανεμογεννητριών στην κορυφογραμμή του νησιού.

Δήμος Ικαρίας: Όχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Ο δήμος Ικαρίας στην ανακοίνωσή του τονίζει:

“Η λεγόμενη «Ενεργειακή Μετάβαση» και η «Πράσινη Ανάπτυξη» που προωθείται από ΕΕ, κυβέρνηση και αρκετά κόμματα είναι μαύρη για τον λαό μας, με πανάκριβους λογαριασμούς ρεύματος, διακοπές ηλεκτροδότησης, ενεργειακή φτώχεια, καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.

Σε αυτή την κατεύθυνση επιχειρηματικοί όμιλοι αξιοποιώντας τις κυβερνητικές πολιτικές έχουν εξαπολύσει μία τεράστια επίθεση στον φυσικό πλούτο της χώρας, με μοναδικό στόχο το κέρδος τους. Έχοντας ως πρόσχημα την «προστασία του περιβάλλοντος», επικαλούμενοι και λόγους «μείζονος εθνικού συμφέροντος», σχεδιάζουν την τοποθέτηση τεράστιων χερσαίων και υπεράκτιων αιολικών σταθμών, τεράστιους φωτοβολταϊκούς σταθμούς, εντός προστατευόμενων περιοχών, χωρίς κανένα σεβασμό προς το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες. Είναι κάλπικο το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον καθώς ευθύνονται για την πολιτική που το καλοκαίρι μας καίει και το χειμώνα μας πνίγει.. Συνειδητά καταστρέφουν την φύση και τους λαούς, προσφέροντας τα «θυσία» στα τεράστια επιχειρηματικά κέρδη.

Η ανάπτυξή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, δεν μπορεί να γίνεται άναρχα, με κριτήριο την αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών της ενέργειας, χωρίς να υπολογίζονται οι επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων της περιοχής και στο περιβάλλον”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος