Δήμος Δυτικής Σάμου: Η Σάμος πρέπει να παραμείνει ενιαία και στην πράξη

Αντιδράσεις πυροδότησε η δημοσιοποίηση της απάντησης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου προς τον Δήμο Δυτικής από τον Δήμο Ανατολικής η οποία αναφέρει τους λόγους για τους οποίους δεν έτυχε χρηματοδότησης από το συγκεκριμένο υπουργείο. Ως μεγάλο ατόπημα χαρακτήρισε ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης την κίνηση αυτή της Δημοτικής Αρχής ανατολικής Σάμου αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν “κέντρα” που προσπαθούν να διχάσουν το νησί.

“Ο Δήμος μας από την πρώτη μέρα συνεργάζεται με τον καλύτερο τρόπο με όλα τα Υπουργεία αλλά το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για εμάς ήταν απρόσιτο!

Παρόλα ταύτα εμείς θα επανέλθουμε στο αίτημά μας τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το ότι η Σάμος είναι ενιαίο νησί και πρέπει να παραμείνει ενιαίο να το δούμε και στη πράξη και όχι μόνο στα λόγια.

Το ποιοι διχάζουν το νησί και την κοινωνία του ας το κρίνει ο Σαμιακός λαός…” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Σάμου.

Να υπενθυμίσουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο δυτικής Σάμου στις 2 του Δεκέμβρη είχε αποστείλει ομόφωνο ψήφισμα προς το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου το οποίο ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρχει χρηματοδότηση και προς τη Δυτική Σάμο αφού η μεταναστευτική και προσφυγική κρίση πλήττει το νησί στο σύνολο του. Από την πλευρά του το υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου στην απάντηση του προς το δήμο δυτικής Σάμου αναφέρει ότι δεν υπήρξε τεκμηριωμένη πρόταση και μελέτη σύμφωνα με την οποία θα μπορεί να δικαιολογηθεί η χρηματοδότηση για συγκεκριμένη δράση του δήμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος