Δήμος Χίου: Πρόστιμο για ρίψη μπαζών στο δασάκι Μαρμάρου Καρδαμύλων

Την άμεση αντίδραση της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Χίου προκάλεσε η περιβαλλοντική ρύπανση που προκλήθηκε από ρίψη μπαζών και υλικών εκσκαφής στο περιαστικό δάσος στον οικισμό Μαρμάρου Καρδαμύλων.
Άμεσα δρομολογήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τον δημοτικό Κανονισμό Καθαριότητας και επιβλήθηκε το ανάλογο διοικητικό πρόστιμο στον υπεύθυνο για την ρύπανση.

Σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας, ο υπεύθυνος για τη ρύπανση υποχρεούται και να τα αποσύρει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

«Η προστασία του Περιβάλλοντος και η απαρέγκλιτη τήρηση του Κανονισμού Καθαριότητας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και καλούμε τους πολίτες να επιδεικνύουν την ανάλογη συμπεριφορά και υπευθυνότητα», μας τόνισε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Χίου Πάνος Αναγνώσου.

Πρόσθεσε δε ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε μειώσει κατά πολύ το ύψος των χρηματικών προστίμων για ανάλογες περιπτώσεις, κάτι που αναμένεται να το τροποποιήσουν στα πλαίσια και των αυστηρών κανόνων που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος