Δήμος Χίου: Προγράμματα υπάρχουν, προσωπικό για ολοκλήρωση μελετών δεν υπάρχει

Στις μελέτες που είτε εκπονούνται, είτε βρίσκονται σε αναμονή αναφέρθηκαν αναλυτικά ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης και οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών της Τεχνικής Υπηρεσίας και του προγραμματισμού του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Λευτέρης Παπαλάνης έκανε αναλυτική παρουσίαση για περισσότερες από 30 μελέτες. Το κύριο στοιχείο είναι η έλλειψη προσωπικού που καθυστερεί στην ολοκλήρωση των μελετών, με πιο χαρακτηριστική τη μελέτη για τη2η έξοδο του χωριού Συκιάδα που ενώ έχει χρηματοδότηση δεν έχει ολοκληρωθεί. Και παρόλο που είναι ένα αίτημα χρόνων από την τοπική κοινότητα.

Εμμέσως έγινε αναφορά και στον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και στο σχόλιο πως η ύπαρξή του ίσως να αποτελούσε ένα εργαλείο για να είχε η Υπηρεσία το αναγκαίο προσωπικό.

Η παρουσίαση είχε το χαρακτήρα της ενημέρωσης των δημοτικών παρατάξεων. Από τη Συμμαχία Αξιών παραβρέθηκαν ο Νίκος Νύκτας, επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει και χρονοδιάγραμμα για τις μελέτες, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Ξυλάς καθώς και ο Δημήτρης Λαβατσής, ως εκπρόσωπος της Χιακής Συμπολιτείας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος