Δήμος Χίου: Διαγωνισμός για εξεύρεση ακινήτου για Ειδικό Σχολείο

Τους όρους με τους οποίους θα προχωρήσει ο Διαγωνισμός για τη μίσθωση ακινήτου που θα προορίζεται για τη στέγαση του Ειδικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Χίου, ενέκρινε στη χθεσινή συνεδρίασή της, 18/1/23, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χίου.
Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του υπουργείου Παιδείας για τα ειδικά σχολεία, το ακίνητο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 910 τ.μ. (με βάση το σημερινό δυναμικό των σχολείων) και να βρίσκεται εντός των Δημοτικών ενοτήτων Χίου, Αγίου Μηνά και Βροντάδου.

Προβλέπεται μίσθωση για 6 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης ακόμα 6 ετών και θα πρέπει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να επιβαρυνθεί των όποιων προβλεπόμενων αλλαγών ώστε να το παραδώσει το κτήριο έτοιμο για χρήση.

Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, οι γονείς των παιδιών που πηγαίνουν στο Ειδικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Χίου εξέφρασαν έντονα τη διαμαρτυρία τους, ζητώντας από το Δήμο να τρέξει τη διαδικασία για την εξεύρεση στέγης.
Εν τω μεταξύ μέσα στο 2023, αναμένεται να είναι έτοιμη η μελέτη για την ανέγερση κτηρίου για να βρει μόνιμη στέγη το Ειδικό Σχολείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος