Δήμος ανατολικής Σάμου: Ενημέρωση για τον καθαρισμό της περιοχής του πρώην ΚΥΤ στο βαθύ

Ενημέρωση για την πορεία των ενεργειών της σχετικά με το θέμα του καθαρισμού της περιοχής του πρώην ΚΥΤ στην πόλη της Σάμου πραγματοποίησε η Δημοτική Αρχή με σχετική ανακοίνωση όπου περιγράφει λεπτομερώς τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την ημέρα που το ΚΥΤ άδειασε οριστικά από μετανάστες.

Ο Δήμος Αν. Σάμου εξηγεί στην σχετική ανακοίνωση ότι μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού και τη δέσμευσή του ιδίου για απόδοση του χώρου στον Δήμο, με ταυτόχρονη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου για την αξιοποίηση του χώρου, ξεκίνησαν συγκεκριμένες ενέργειες.

Σχετικά με την ιδιοκτησία, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου έχει αναλάβει να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες νόμιμες ενέργειες και διαδικασίες για την αγορά του οικοπέδου ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου.

Αναφορικά με την αποκατάσταση της ευρύτερης περιοχής του πρώην ΚΥΤ Σάμου, προκειμένου να υλοποιηθεί, υπεγράφη στις 8 Νοεμβρίου του 2021, μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, του Δήμου Ανατολικής Σάμου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Βάσει του μνημονίου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αναλαμβάνει τη διερεύνηση της πιθανής ρύπανσης του εδάφους και των υδάτων της περιοχής, τόσο από αυτή καθ’ αυτή τη λειτουργία του ΚΥΤ, όσο και λόγω των πυρκαγιών που κατά περιόδους ξεσπούσαν.

Επισημαίνεται ότι η αποκατάσταση αφορά τόσο την αποκάθαρση όσο και τη μελλοντική αξιοποίησή της περιοχής.

Αφού λήξει το θέμα της ιδιοκτησίας, θα δημιουργηθεί πλατφόρμα στο website του Δήμου Ανατολικής Σάμου, όπου ο κάθε δημότης θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει προτάσεις για την αξιοποίηση του χώρου καθώς επίσης και εγγράφως με αποστολή των προτάσεων στοΝ Δήμο, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, είτε εκπροσωπώντας κάποιο φορέα, είτε ως ιδιώτης. Στόχος είναι ο χώρος να αποδοθεί στοΝ Δήμο προς όφελος όλων των δημοτών με γνώμονα την ευρύτερη κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της πόλης και κατ’ επέκταση ολόκληρου του νησιού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος