Δήμος Ανατολικής Σάμου: Απάντησε στις καταγγελίες της “Ανατροπής”

Άμεση ήταν η απάντηση από την πλευρά του Δήμου Ανατολικής Σάμου στην καταγγελία της Δημοτικής Παράταξης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» περί παράνομων χρεώσεων σε λογαριασμούς ύδρευσης.

Συγκεκριμένα η Δημοτική Αρχή Ανατολικής Σάμου απάντησε ότι τρεις ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της δηλαδή στις 4 Σεπτεμβρίου του 2019 ενημερώθηκε με σχετικό έγγραφο της υπηρεσίας εσόδων, για τις ελλείψεις που υπήρχαν στην καταμέτρηση λογαριασμών ύδρευσης οι οποίες αφορούσαν τα έτη 2015, 2016,2017 και 2018.

Ως εκ τούτου όπως ανέφερει η Δημοτική Αρχή ήταν επιτακτική ανάγκη να μετρηθούν και να βεβαιωθούν οι λογαριασμοί ύδρευσης παρελθόντων ετών διότι η καθυστέρηση αυτή επέφερε μείωση των εσόδων. Αυτό είχε ως προϋπόθεση να γίνει άμεσα καταμέτρηση σε ετήσια βάση και όχι σε εξαμηνιαία (λόγω των ετών που είχαν να μετρηθούν) για να μπορέσουμε να έρθουν οι λογαριασμοί στη σωστή τους σειρά όσον αφορά το έτος βάσης (όπως δηλαδή θα έπρεπε να είναι εξ αρχής).

Για το λόγο αυτό υπήρξε τροποποίηση του μηχανογραφικού συστήματος ώστε να αλλαχθεί το έτος αλλά και η κλίμακα χρέωσης. Σε δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό συνεργάτη του συστήματος διαπιστώθηκε ότι σε ορισμένες περιοχές έγινε αλλαγή έτους αλλά όχι και κλίμακα χρέωσης, με αποτέλεσμα την λανθασμένη χρέωση σε κάποιους λογαριασμούς ύδρευσης.

Με την διαπίστωση του λάθους δόθηκε εντολή στον εξωτερικό συνεργάτη να συντάξει νέες λίστες με τα διορθωμένα ποσά σε συνεργασία με την υπηρεσία εσόδων και όπου υπάρχουν λάθος χρεώσεις θα γίνει συμψηφισμός των λανθασμένων διαφορών.

Τέλος η Δημοτική Αρχή Ανατολικής Σάμου κατηγορεί τον επικεφαλή της Παράταξης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ»ότι θα μπορούσε να απευθυνθεί στην αρμόδια υπηρεσία για να ενημερωθεί αντί «να δημοσιοποιήσει το θέμα και ακόμη περισσότερο να αποστείλει καταγγελία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας αλλά και στον Συνήγορο του πολίτη με όποια επιβάρυνση μπορεί αυτό να επιφέρει στο Δήμο, τους υπαλλήλους και κατ’ επέκταση στους δημότες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος