Δήμος Αν. Σάμου: Δημιουργία “πάρκου τσέπης” που θα κάνει πιο βιώσιμη την πόλη

Στη δημιουργία «πάρκου τσέπης» προχωρά ο Δήμος Ανατολικής Σάμου σε μία προσπάθεια για τη δημιουργία πάρκων που θα κάνουν την πόλη πιο βιώσιμη, πιο πράσινη, αναβαθμίζοντας τις γειτονιές  και δίνοντας πνοή σε πρώην εγκαταλελειμμένους χώρους.Δήμος Αν. Σάμου: Δημιουργία “πάρκου τσέπης” που θα κάνει πιο βιώσιμη την πόλη

Συγκεκριμένα η πρόταση υποβλήθηκε στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και εντάχθηκε με το ποσό των 140.400,00 ευρώ.

Προβλέπει τη ριζική ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων πέριξ του 1ου Δημοτικού Σχολείου της πόλεως Σάμου, σημείο το οποίο περιλαμβάνει το κτίριο του 1ου Δημοτικού αλλά και το υψηλής αρχιτεκτονικής αξίας κτίριο του Ιστορικού Αρχείου Σάμου.

«Η δημιουργία «πάρκου τσέπης» θα αναβαθμίσει την περιοχή με νέο φωτισμό και ανανεωμένο εξοπλισμό και ο σχεδιασμός θα βασιστεί στις αρχές της αειφορίας με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Οι οδοί Αρχ.Κωνσταντίνου και Πατρ. Δαμιανού, θα πλακοστρωθούν και στο πάρκο τσέπης θα τοποθετηθούν παγκάκια, τραπέζια και σκίαστρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των επισκεπτών. Το αστικό πράσινο θα λειτουργήσει ως χώρος αναψυχής για τους κατοίκους, και η διαμόρφωση θα συμβάλλει θετικά στην αισθητική της γειτονιάς, αλλά και στη ψυχολογία των δημοτών μας’ αναφέρει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου σε σχετική ανακοίνωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος