Δ. Καιρίδης από Σάμο: Οι μεταναστευτικές ροές μειώθηκαν κατά 80% από πέρυσι

Στη βελτίωση της κατάστασης που επικρατεί στο νησί της Σάμο, αναφορικά με το μεταναστευτικό και στη μείωση του αριθμού των διαμενόντων στην Κ.ΕΔ επικεντρώθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος περιοδεύει στοn Νομό από την Παρασκευή το πρωί, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Σάμου Χριστόδουλο Στεφανάδη και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Μάνο Λογοθέτη.

Ο κ. Καιρίδης βρέθηκε στη Δομή των μεταναστών ,προκειμένου να δει από κοντά τα προβλήματα, που ήδη του είχε μεταφέρει η νέα διοικήτρια, Ανεζινιώ Σταμούλη, ενώ ευχαρίστησε τους “ήρωες Σαμιώτες”, όπως τους χαρακτήρισε που στήριξαν την προσπάθεια της κυβέρνησης για τη δημιουργία μίας σύγχρονης δομής-πρότυπο στην Ευρώπη, όπου οι μετανάστες διαβιούν με ασφάλεια.

Ανέφερε ότι οι ροές είναι μειωμένες κατά 80% σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι διαμένοντες είναι περίπου στους 2.000.

Σχετικά με το πρόβλημα της υδροδότησης, αλλά και τη μη λειτουργία της υγειονομικής μονάδας στη δομή είπε, ότι τα προβλήματα είναι για να λύνονται και σύντομα θα υπάρξουν λύσεις.

Σε αντιδιαστολή με την μείωση των παράνομα εισερχόμενων από την Τουρκία έθεσε την μεγάλη αύξηση των νόμιμα εισερχόμενων Τούρκων τουριστών, μετά την εφαρμογή του μέτρου της βραχείας βίζας των επτά ημερών, που ισχύσει σε 10 νησιά μεταξύ αυτών και στην Σάμο. Ως το πιο μεγάλο επίτευγμα της απερχόμενης ευρωπαϊκής επιτροπής και του επερχόμενου ευρωκοινοβουλίου χαρακτήρισε το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης, ενώ τόνισε, ότι “μόνο η Ν.Δ. το ψήφισε, καθώς σύσσωμη η αντιπολίτευση το καταψήφισε, χωρίς να υπολογίσουν ότι χρειαζόμαστε την περισσότερη αλληλεγγύη και χρηματοδότηση, που προβλέπεται σε αυτό το σύμφωνο”, όπως τόνισε.

Από την πλευρά τους τόσο ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου προστασίας του πολίτη, Μάνος Λογοθέτης αλλά και ο βουλευτής του νομού καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης επισήμαναν τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου, ώστε να επέλθει η κανονικότητα στο νησί και στη δομή, ενώ δεν παρέλειψαν να επισημάνουν τη σημαντικότητα της εφαρμογής του μέτρου για τη διευκόλυνση της έλευσης των Τούρκων επισκεπτών στα νησιά.

Να σημειωθεί, ότι ο κ. Καιρίδης, πριν την επίσκεψη του στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή στη Ζερβού βρέθηκε στο γραφείο του Βουλευτή Σάμου, όπου συνάντησε μέλη και φίλους της ΝΔ, στην συνέχεια επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, την 79η ΑΔΤΕ, το Λιμεναρχείο Σάμου, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου, την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου όπου συζήτησε με τον Δήμαρχο τα προβλήματα που υπάρχουν στην ΚΕΔΝ και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούν να επιλυθούν προς όφελος και της τοπικής κοινωνίας.

Ο κ. Καιρίδης το απόγευμα της Παρασκευής συναντήθηκε και με τον Μητροπίτη Σάμου κ.κ. Ευσέβιο. Το Σάββατο το πρωί ο υπουργός επισκέφτηκε το Δημαρχείο Δυτικής Σάμου όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σάμος ως παραμεθόρια περιοχή, ενώ του έγινε ενημέρωση για τις δημόσιες υποδομές, όπως τα έργα στο λιμάνι Καρλοβασίου, το ζήτημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, η διαχείριση απορριμμάτων, η ανάπτυξη του πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και η προβολή του Παλαιού Καρλοβασίου.

Στη συνέχεια μετέβη στους Φούρνους όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο και φορείς του νησιού, ενώ το Σάββατο το βράδυ μίλησε ως υπεύθυνος των ευρωεκλογών στο Β. Αιγαίο σε φίλους και μέλη της Νέας Δημοκρατίας σε εκδήλωση στο Μουσείο Οίνου για τις ευρωεκλογές και το διακύβευμα αυτών, που, όπως τόνισε, δεν είναι άλλο “από την σταθερότητα που πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει από μία κυβέρνηση, που απέδειξε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις”.

Την Κυριακή το πρωί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου θα επισκεφτεί την Ικαρία και θα έχει σειρά επαφών με φορείς του νησιού, αλλά και κομματικά στελέχη της Ν.Δ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος