Δήμαρχος Μυτιλήνης προς ΥΠΟΙΚ: Να τηρηθούν ίδια «μέτρα και σταθμά» στις αντικειμενικές αξίες

Η επικαιροποίηση των αντικειμενικών αξιών, αδικεί κατάφωρα τη Λέσβο, τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Στρατής Κύτελης και ζητά την αποκατάσταση των όποιων αδικιών.

Το γεγονός δε ότι στη γειτονική Χίο, οι αντικειμενικές αξίες που ανακοινώθηκαν εμφανίζουν αισθητή μείωση, όπως επισημαίνει, δημιουργεί πρόσθετη δυσαρέσκεια ότι δεν τηρήθηκαν τα ίδια «μέτρα και σταθμά», πολύ περισσότερο όταν η Λέσβος έχει βρεθεί σε δυσμενέστατη θέση τα τελευταία χρόνια και έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την μεταναστευτική κρίση. Όταν μάλιστα παρατηρούνται επιπλέον αυξήσεις σε περιοχές που δεν υπάρχει τουριστική ανάπτυξη και είναι καθαρά αγροτοκτηνοτροφικές, τότε η αίσθηση της άδικης μεταχείρισης ενισχύεται. 

Προσθέτει δε ότι οι νέες αυξήσεις και οι επιβαρύνσεις που αυτές προκαλούν, αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στην προσπάθεια που επιχειρούμε ως τόπος και κοινωνία, μετά την υποβάθμιση και τη στασιμότητα που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια, για ανάκαμψη και επιστροφή στην ανάπτυξη.

Για αυτό και καλεί το Υπουργείο Οικονομικών να επανεξετάσει όλα τα δεδομένα, που προκύπτουν από την κατάσταση του νησιού και να καθορίσει νέες τιμές αντικειμενικών, που δεν προκαλούν αδικίες και θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές δυνατότητες της Λέσβου και των κατοίκων της. Είναι μια πράξη έμπρακτης στήριξης του νησιού, τώρα που επιχειρεί να επανέλθει στην κανονικότητα που τόσο στερήθηκε από «εξωγενείς» παράγοντες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος