Διήμερο απόδρασης στα Αγιάσματα

Array

Η «Θέρμαι Αγιασμάτων» και ο σύλλογος «Φίλοι Μονοπατιών Χίου» προσκαλούν τους φίλους της φύσης, της άσκησης και της υγιεινής ζωής, να περάσουν ένα διήμερο κοντά στην φύση, στα Αγιάσματα.

Διήμερο απόδρασης στα Αγιάσματα

Το Σάββατο, 21/10, οι συμμετέχοντες μπορούν να διαμορφώσουν προσωπικό πρόγραμμα με δραστηριότητες, όπως: περιπάτους, επισκέψεις σε ξωκλήσια και μικρά μοναστήρια, στα παλιά μεταλλεία αντιμονίου, στα γύρω χωριά, στο οινοποιείο «Αριούσιος Οίνος» και για το κλείσιμο της ημέρας, να απολαύσουν ένα θερμό ιαματικό λουτρό αλλά και μυοχαλαρωτικό μασάζ για πλήρη χαλάρωση και ευεξία.

Διήμερο απόδρασης στα ΑγιάσματαΤην Κυριακή, 22/10 υπάρχει η επιλογή συμμετοχής σε μια από μας δύο πεζοπορίες, που οργανώνει ο σύλλογος «Φίλοι Μονοπατιών Χίου» στην κοιλάδα των Αγιασμάτων.

Οι πεζοπορίες θα ακολουθήσουν δύο διαδρομές, διαφορετικού βαθμού δυσκολίας, ώστε να συμμετάσχουν όσο το δυνατό περισσότεροι ενδιαφερόμενοι.
1. Μεγάλη διαδρομή. Μέτριας δυσκολίας. Από Χάλανδρα στα Αγιάσματα, μέσω των εγκαταλειμμένων χωριών Καμίνι και Λαρδάτου, του κενοτάφειου Κεράμου, των μεταλλείων αντιμονίου και του χωριού Λεπτοπόδων.
Αφετηρία : Χάλανδρα ( στον κεντρικό δρόμο για Αφροδίσια ), Ώρα συνάντησης : 10.30 π.μ., Απόσταση : 10 χλμ., Χρόνος : 4 – 4.30 ώρες.
2. Μικρή διαδρομή: π/ε ( πήγαινε / έλα ) από Αγιάσματα στην όμορφη
παραλία του Εγρηγόρου «Ευτύχια «. Επιστροφή από την ίδια διαδρομή.
Αφετηρία : Αγιάσματα ( υδροθεραπευτήριο ), Ώρα συνάντησης : 10.00 π.μ., Απόσταση : 4 χλμ., Χρόνος : 2 – 2.30 ώρες
3. Απαραίτητος εξοπλισμός:
Παπούτσια πεζοπορίας, σακίδιο με προσωπικά είδη, νερό, σνακ (ξηροί καρποί, μπάρες ενέργειας, παστέλι, φρούτα). Ο απαραίτητος εξοπλισμός είναι προϋπόθεση για τη συμμετοχή στις πεζοπορίες. Επίσης, απαιτείται καλή αντοχή και κάποια εμπειρία
Δηλώσεις συμμετοχής:
Από Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, 10.00-14.00 και 18.00-21.00, στο 6977807159 (κ. Χαλάτση Ελεάννα).
Επισήμανση:
Οι διοργανωτές και οι οδηγοί των πεζοποριών έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Οι συμμετέχοντες φέρουν την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν ατυχήματα.

Διήμερο απόδρασης στα Αγιάσματα
Λουτρά Αγιασμάτων, αίθουσα αναμονής

Ο συνδυασμός δραστηριοτήτων και ειδικότερα πεζοπορίας και ιαματικών λουτρών αποτελεί κλασσικό παράδειγμα εναλλακτικού τουρισμού που αξιοποιεί τους υπάρχοντες φυσικούς πόρους σε πολλές περιοχές του κόσμου, όπως συμβαίνει π.χ. στα βουνά της Βόρειας Ευρώπης, όπου η πεζοπορία έχει εξελιχθεί σε δραστηριότητα ελεύθερου χρόνου μαζικής συμμετοχής.

Η κοιλάδα Αγιασμάτων, διαθέτει τους φυσικούς πόρους (μονοπάτια περίπου 50 χλμ., πλούσια χλωρίδα και πανίδα, μοναδικό και ανέγγιχτο φυσικό περιβάλλον, θερμό ιαματικό νερό και πολλούς άλλους, που την καθιστούν ικανή να διεκδικήσει με αξιώσεις την ιδιότητα αυτή, στοχεύοντας τόσο στους κατοίκους του νησιού, όσο και στην προσέλκυση επισκεπτών από άλλες χώρες, ευρωπαϊκές και μη. Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες καλύπτουν, ως γνωστόν, πολλούς μήνες του έτους, πράγμα που σημαίνει ότι θα συμβάλλουν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου του νησιού μας.

Πληροφορίες :
http://www.facebook.com/thermae-agiasmata,
τηλ. 22740 21979, 697 5920 207, για τα ιαματικά λουτρά, μασάζ και το πακέτο προσφορών.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος