Διαμαρτυρία του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης για την μετεγκατάσταση στον ΟΑΕΔ (video)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης για να εμποδίσει την μετεγκατάσταση του σχολείου στο κτίριο του ΟΑΕΔ στην Παναγιούδα.

Τα προβλήματα που τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί στην εύρυθμη λειτουργία των δύο σχολείων που συστεγάζονται (5ο Γυμνάσιο και Μουσικό), είναι εντονότατα όμως «αντί να επιλυθούν δημιουργούνται νέα και σοβαρότερα από την επικείμενη μετεγκατάσταση», υποστηρίζει το Μουσικό. Μικροί και ακατάλληλοι χώροι στο κτίριο του ΟΑΕΔ που δεν συμφωνούν, παρά τις παρεμβάσεις που έγιναν, με τις προδιαγραφές που το υπουργείο θέτει για την ασφαλή λειτουργεία ενός σχολείου, και δει ενός Μουσικού.

Από την άλλη ο Δήμος Μυτιλήνης που έχει και την αρμοδιότητα διαμόρφωσης των σχολικών χώρων, αλλά και οι διευθύνσεις εκπαίδευσης, αντιτείνουν ότι οι χώροι στο κτίριο του ΟΑΕΔ είναι απείρως καλύτεροι από τους υπάρχοντες συστεγαζόμενο με το 5ο Γυμνάσιο

«Το Μουσικό σχολείο μετακομίζει για να εξυπηρετήσει τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες των τοπικών αρχών. Για να τιμωρήσει την σχολική κοινότητα που αντιστάθηκε στον παραλογισμό. Γιατί απλώς έτσι βόλευε κάποιους», σχολιάζει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του μουσικού και η πρόεδρος του συλλόγου, Μαρούσσα Τσαχάκη, μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου, καλεί έστω και την τελευταία στιγμή να επικρατήσουν οι νόμοι, το δίκαιο και η λογική.

«Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης έφτασε πριν από δύο χρόνια να έχει 151 μαθητές ενώ σήμερα με τον πόλεμο που έχει δεχθεί φοιτούν μόλις 85 μαθητές, ενώ δεν ξέρουμε αν τελικά με αυτές τις εξελίξεις εγγραφούν και οι 24 νέοι μαθητές μας στην Α΄ Γυμνασίου» σημείωσε ο διευθυντής του σχολείου Νίκος Ζαφειρίου .

Tο αίτημα του Μουσικού Σχολείου στηρίζει και ο Πάνος Κρητικός από την ΕΛΜΕ Λέσβου, ο οποίος συμμετείχε στην σημερινή κινητοποίηση.

Σύμφωνα με το δήμο η μετεγκατάσταση θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες, όταν αδειάσουν και καθαριστούν οι χώροι του νέου κτιρίου στην Παναγιούδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος