Διαμαρτυρία 2ου Δημοτικού Σχολείου Χίου για την απόφαση να μετατραπεί σε Πειραματικό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, 8/3, έξω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χίου διαμαρτυρόμενοι για την μετατροπή του σχολείου τους σε Πειραματικό. Παρά την αντίθεση θέση εκπαιδευτικών και γονέων, η Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης φαίνεται πως προχωρά στη δημιουργία Πειραματικού Σχολείου.

Η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου, Σοφία Βαρλά, σημείωσε πως είναι μια αιφνιδιαστική απόφαση του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και παρόλο που ο Σύλλογος Διδασκόντων απάντησε αρνητικά στην πρόταση.

Η μετατροπή του Σχολείου σε Πειραματικό αλλάζει τα δεδομένα των εγγραφών που δεν θα γίνονται με βάση τα χωροταξικά όρια αλλά με δημόσια κλήρωση, οδηγώντας τους γονείς να επιλέγουν σχολεία και να αλλάζουν περιοχές και ανοίγοντας τον δρόμο για τη δημιουργία σχολείων διαφορετικών ταχυτήτων, υποστηρίζουν γονείς και εκπαιδευτικοί. Στη συνέχεια συμμετείχαν όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Βουνακίου της πόλης της Χίου.

Αναφορά βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης κατέθεσε στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως Αναφορά, τις επιστολές διαμαρτυρίας του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χίου, 107 γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, καθώς και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, σχετικά με την απόφαση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου να προτείνει τη μετατροπή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χίου σε Πειραματικό.

Η πρόταση μετατροπής γίνεται, σε αντίθεση με τα υπεσχημένα, χωρίς τη συναίνεση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου, κατά παρέκκλιση της ίδιας της διαδικασίας που περιγράφεται στην Υπουργική Απόφαση“, σημειώνει ο κ. Μιχαηλίδης, αναμένοντας την απάντηση της Υπουργού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος