Χρήστος Τριαντόπουλος: Οι επιχορηγήσεις στις επιχειρήσεις της Σάμου θα είναι στοχευμένες

Διευκρινίσεις σχετικά με την 4η τροποποίηση του ΦΕΚ για τις επιχορηγήσεις επιχειρήσεων με ποσά από 2.000 ως 18.000 ευρώ στο οποίο συμπεριλήφθηκε και η Δυτική Σάμος, έδωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος. Συγκεκριμένα ξεκαθάρισε ότι η επιχορήγηση θα είναι στοχευμένη εντάσσοντας στην περίμετρο των δικαιούχων επιχειρήσεων μόνο τις επιχειρήσεις εκείνες (δεν ξεπερνούν τις είκοσι) και των δύο Δήμων που κατεγράφησαν μετά από σχετικό έλεγχο από το Επιμελητήριο Σάμου, όπως αποτυπώνεται σε σχετικό έγγραφό του που εστάλη στις 14 Μαρτίου του 2022, και με επικείμενη διασταύρωση αυτών από την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου αρμοδίως.

Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό τόνισε ότι σε συνέχεια όλων των μέτρων στήριξης που έχουν ενεργοποιηθεί μέχρι τώρα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και της οικονομικής δραστηριότητας στη Σάμο μετά τον καταστροφικό σεισμό, ενεργοποιείται και ένα στοχευμένο μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων,η πρόσβαση στις οποίες δεν ήταν εφικτή -εξαιτίας των συνθηκών και των απαγορεύσεων που προκλήθηκαν από τον σεισμό-, κατόπιν σχετικής συνεργασίας με τους τοπικούς παράγοντες του νησιού.

Παράλληλα, ο κ. Τριαντόπουλος γνωστοποίησε ότι συνεχίζεται το καινοτόμο μέσο στήριξης της Σάμου μέσω του SamosPass, αρχικού προϋπολογισμού κοντά στα 3 εκατ. ευρώ, για τη στήριξη της τουριστικής και οικονομικής δραστηριότητας του νησιού. Μέχρι τώρα, 8.546 άυλες ψηφιακές κάρτες SamosPass έχουν προστεθεί σε ψηφιακά πορτοφόλια επισκεπτών στο νησί και έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 55.000 συναλλαγές ύψους 1,8 εκατ. ευρώ. Η υλοποίηση του μέτρου συνεχίζεται μέσα στον Σεπτέμβριο, αλλά και εντός του Οκτωβρίου, συνεχίζοντας τη σημαντική στήριξη στο νησί της Σάμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος