Χρηματοδοτήσεις σε ΜΜΕ χωρίς κριτήρια από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου καταγγέλλει η “Ανταρσία στο Αιγαίο”

Ποσό 155.000 ευρώ θα διανείμει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε όλα τα ΜΜΕ των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για την προσέλκυση εσωτερικού τουρισμού.

Στο θέμα αυτό τοποθετείται ο επικεφαλής της παράταξης “Ανταρσία στο Αιγαίο”, Νίκος Μανάβης, δημοσιογράφος και ο ίδιος και επί πολλά χρόνια συνδικαλιστής του κλάδου, όπου καλεί για ακόμα μια φορά την Περιφέρεια να συζητήσει με τις Ενώσεις Συντακτών την θέσπιση κριτηρίων για χρηματοδότηση των τοπικών ΜΜΕ, ενώ θα φέρει το θέμα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο .

Όπως σημειώνει ο κ. Μανάβης «και την προηγούμενη χρονιά θέσαμε και πάλι το θέμα με τη χρηματοδότηση με 135.000 ευρώ και τότε χωρίς κριτήρια στα ΜΜΕ.  Η “Ανταρσία στο Αιγαίο” τόσο στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όσο και δημόσια έθεσε συγκεκριμένο πλαίσιο κριτηρίων τονίζοντας: “Πιστεύουμε πως πρέπει να στηριχθούν τα τοπικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης που δίνουν δουλειά στους δημοσιογράφους, που πληρώνουν τους εργαζόμενους τους και τις ασφαλιστικές εισφορές αυτών. Να στηριχθούν τα μέσα ενημέρωσης που δίνουν έμφαση στην παραγωγή ρεπορτάζ, ερευνών και αναλύσεων, που παρουσιάζουν όλες τις πολιτικές απόψεις και τις διαφορετικές φωνές που υπάρχουν για κάθε ζήτημα. Η ενίσχυση στα ΜΜΕ πρέπει να καταπολεμά και σε κάθε περίπτωση να μην ενισχύσει την κλοπή της πνευματικής δουλειάς, να μην ενισχύει την παραγωγή fake news, τον ρατσισμό, το σεξισμό, την ξενοφοβία, τις φασιστικές – ναζιστικές αντιλήψεις. Τέλος η ενίσχυση των περιφερειακών και τοπικών ΜΜΕ στο Βόρειο Αιγαίο πρέπει να σταθμίζει τις δυνατότητες και τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν σε κάθε νησί. Δηλαδή δεν μπορεί να ισχύουν τα ίδια κριτήρια για τα ΜΜΕ της Ικαρίας και της Λήμνου με αυτά που ισχύουν για τα ΜΜΕ της Λέσβου”.

Όπως τονίζει ο κ. Μανάβης, “τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε δεκτό, η Περιφερειακή Αρχή προχώρησε ακάθεκτα στην υλοποίηση της απόφασης της παρά τις έντονες αντιδράσεις. Φέτος, η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου των κυρίων Μουτζούρη – Χριστόφα ετοιμάζεται να δώσει 155.000 ευρώ στα ΜΜΕ και μάλιστα στις αρχές του χρόνου είχε σπεύσει να ενημερώσει με έγγραφο της τους ιδιοκτήτες των τοπικών ΜΜΕ για τις προθέσεις της. Την περασμένη Τρίτη, έφερε το θέμα προς συζήτηση στην οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας και τελικά το απέσυρε για τυπικούς λόγους. Στην ίδια συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής εγκρίθηκε η σύναψη σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και συγγενικού προσώπου τοπικού συνεργάτη αθηναϊκών ΜΜΕ ύψους 10.000 ευρώ. Παράλληλα, απ’ όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου δεχόμαστε πληροφορίες που αναφέρουν ότι δημοσιογράφοι ή συγγενικά τους πρόσωπα, ιδιοκτήτες ΜΜΕ ή συγγενικά πρόσωπα αυτών έχουν προσληφθεί και εργάζονται στις υπηρεσίες της Περιφέρειας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος