Χίος: Zητούν οδηγό για το ασθενοφόρο στη Βολισσό (video)

Την ανάγκη να υπάρχει μόνιμος οδηγός για το ασθενοφόρο που εδρεύει στη Βολισσό επισήμανε για μια ακόμη φορά ο Πρόεδρος της Κοινότητας, Σωτήρης Παραδείσης.

Αφορμή, περιστατικό με 60χρονο που υπέστη καρδιακό επεισόδιο το μεσημέρι της Τετάρτης, αλλά υπήρχε αδυναμία άμεσης μεταφοράς του στο Νοσοκομείο Χίου, αφού το ασθενοφόρο που εδρεύει στην περιοχή κινείται με εθελοντή οδηγό, ο οποίος και απουσίαζε από το χωριό.

«Η περιποίηση και η φροντίδα τόσο του προσωπικού στο Πολυδύναμο Ιατρείο Βολισσού, όσο και στο Νοσοκομείο Χίου και στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τελικά τον μετέφερε, ήταν άψογη», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΑ Αιγαίου ο κ. Παραδείσης.

Σημείωσε, όμως, ότι χρόνια ζητείται η πρόσληψη ενός οδηγού χωρίς αυτό να γίνεται στην πράξη. Τελευταία περίμεναν να γίνει με τις προσλήψεις που έκανε ο Δήμος Χίου μέσω των προγραμμάτων τα οποία αφορούν την Covid-19, αλλά τελικά ο εθελοντής οδηγός που είχε κάνει και σχετική αίτηση δεν προσλήφθηκε.

«Αν χάσουμε αυτήν την ευκαιρία με τον κορονοϊό να έρθει προσωπικό στο Ιατρείο της Βολισσού, δεν ξέρω αν θα το πετύχουμε ποτέ», σημείωσε ο κ. Παραδείσης, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια περιοχή απομακρυσμένη -η Δημοτική Ενότητα Αμανής, με πολλά ορεινά χωριά και γερασμένο πληθυσμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος