Χίος: Τσιμεντόστρωσαν μονοπάτι των “μαστόρων της πέτρας”

“Διαπιστώσαμε ότι τσιμεντώθηκε τμήμα του πρόσφατα ολοκληρωμένου έργου «Πεζοπορική διαδρομή των Μαστόρων της Πέτρας» στα Θυμιανά της Χίου.
Για το γεγονός αυτό εκφράζουμε την έντονη αγανάκτηση και απογοήτευσή μας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος “Φίλοι Μονοπατιών Χίου” που είχε βοηθήσει τις υπηρεσίες του Δήμου Χίου για την ένταξη του έργου σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Οι “Φίλοι Μονοπατιών Χίου” ζητούν την άμεση αποκατάσταση του εν λόγω τμήματος στην πρότερή του μορφή. Παράλληλα, όπως αναφέρουν, θα πρέπει να ελεγχθούν οι όροι ένταξης και χρηματοδότησης των έργων και να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες που υπάρχουν για πράξεις ή παραλείψεις.

Αίτημα για επέμβαση Εισαγγελέα

Την άμεση επέμβαση του Εισαγγελέα Χίου ζήτησε εξάλλου ο δημοτικός σύμβουλος Κυριάκος Φρεζούλης, με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, για το τσιμέντωμα που πραγματοποιήθηκε σε τμήμα της πεζοπορικής διαδρομής των “μαστόρων της πέτρας”, υποδεικνύοντας μάλιστα ότι έγινε από τη Δημοτική Αρχή το σχετικό τσιμεντόστρωμα.

Το πολύπαθο μονοπάτι…

Χίος: Τσιμεντόστρωσαν μονοπάτι των “μαστόρων της πέτρας”“Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο στην ιστορία ενός χαρακτηρισμένου μονοπατιού που είναι “φρεσκο-παραδομένο” , όπου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να υπάρχουν τόσες πολλές καταστροφικές συμπτώσεις:
Την μία διανοίχτηκε οδός – “λεωφόρος” κοντά στο εκκλησάκι του Άγιου Γιάννη του Φακά, από λάθος όπως ειπώθηκε, την άλλη στην περιοχή νοτίως του νταμαριού διανοίχτηκε κρυφά το μονοπάτι για να υπάρχει πρόσβαση οχημάτων σε παρακείμενα αγροκτήματα και τώρα τσιμεντώθηκε μέρους του μονοπατιού από τον ίδιο τον Δήμο Χίου! Πολλές οι συμπτώσεις ώστε να είναι… συμπτώσεις!”, αναφέρει εξάλλου σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Επαγγελματιών Καρφά, Αγίας Ερμιόνης, Μέγα Λιμνιώνα.

Ο Σύλλογος που επισημαίνει ότι η ευρύτερη περιοχή που δραστηριοποιείται, και από την οποία περνά ή γειτνιάζει το μονοπάτι των μαστόρων της πέτρας, χρειάζεται επειγόντως αναβάθμιση των υποδομών αντί για έργα τσιμεντοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος, ζητά να ενημερωθεί από τη Δημοτική Αρχή Χίου:
για ποιο λόγο επιλέχθηκε η τσιμεντοποίηση εκατοντάδων μέτρων αγροτικής οδοποιίας στο ” πουθενά”, ποιο ήταν το κόστος της συνολικής δαπάνης; αν υπάρχει πρόθεση αποκατάστασης και αν ο Δήμος έχει την υποχρέωση να διαφυλάξει “Τα μονοπάτια της Πέτρας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος