Χίος: Τραυματισμός εργαζόμενου σε ιχθυοκαλλιέργεια

Τον σοβαρό τραυματισμό εργαζόμενου στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας, καταγγέλλει η παράταξη της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στο Εργατικό Κέντρο Χίου.
Το εργατικό ατύχημα σημειώθηκε την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, όταν 19χρονος εργαζόμενος τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι του. Σύμφωνα με την καταγγελία καταπλακώθηκε από γεμάτη ψάρια δεξαμενή και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ΚΑΤ.

Σήμερα το πρωί (13/9) στέλεχος της παράταξης, μας είπε ότι ο 19χρονος νοσηλεύεται στο ΚΑΤ και εξετάζεται η λειτουργία μυών και νεύρων και εν συνεχεία θα αποφασιστεί αν χρειάζεται και χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αγωνιστικής Ενότητας, «το ατύχημα έγινε ενώ ο εργαζόμενος πραγματοποιούσε εργασίες με ανυψωτικό μηχάνημα. Μετά από έλεγχο των αρμόδιων φορέων του νησιού εξακριβώθηκε ότι η εταιρία δεν έχει πιστοποίηση για τη χρήση τέτοιου μηχανήματος ενώ ο 19χρονος δεν είχε λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση…
“…Οι ταξικές δυνάμεις του νησιού, συνεχίζει η ανακοίνωση, δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε κοντά στο συνάδελφο έτσι ώστε να εξακριβωθούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα. Θεωρούμε υπεύθυνη για το ατύχημα την εντατικοποίηση της δουλειάς που βίωσαν οι εργαζόμενοι όλο αυτό το διάστημα”.

Ζητείται επίσης να “διαλευκανθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα εξασφαλίζουν στην πράξη την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος