Χίος: Σύσκεψη φορέων στο νησί για τον θάνατο ασθενή περιμένοντας ασθενοφόρο

Σε «συστράτευση των κοινωνικών δυνάμεων του νησιού» για τα θέματα υγείας καλεί για την Τετάρτη, το Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου (ΣΕΣΝΟΧ).
Αφορμή για το κάλεσμα (στη 1.00 μ.μ., 26 Ιανουαρίου) στο Εργατικό Κέντρο Χίου είναι το τραγικό περιστατικό του περασμένου Σαββάτου, όταν δεν πρόλαβε να μεταφέρει ασθενή στο Νοσοκομείο Χίου το ΕΚΑΒ λόγω πολλαπλών κλήσεων την ίδια ώρα.

«Δεν πρόλαβε να περάσει ούτε μήνας από τότε που το ΣΕΣΝΟΧ προειδοποίησε, ότι θα θρηνήσουμε θύματα από την κατάσταση διάλυσης, που επικρατεί στο ΕΚΑΒ και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε ξανά. Το Σάββατο 22/1, ένας συμπολίτης μας χάθηκε χωρίς να προλάβει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, γιατί υπηρετούσε ένα μόνο ασθενοφόρο που έπρεπε να εξυπηρετήσει 4 περιστατικά», αναφέρει χαρακτηριστικά το Σωματείο, που θέτει μια σειρά ακόμα θεμάτων στο χώρο της υγείας.
Χίος: Σύσκεψη φορέων στο νησί για τον θάνατο ασθενή περιμένοντας ασθενοφόρο
Τονίζοντας, ότι χρειάζονται 12 άμεσα μόνιμες προσλήψεις διασωστών στον Τομέα ΕΚΑΒ Χίου, το Σωματείο επισημαίνει ότι στο Νοσοκομείο Χίου:
«Παραμένουν κενές περισσότερες το 40% των οργανικών θέσεων προσωπικού, περισσότεροι από 15 εργαζόμενοι είναι σε καραντίνα (χωρίς να έχει γίνει έλεγχος ολόκληρου του προσωπικού), 7 εργαζόμενοι είναι σε αναστολή εργασίας και περισσότεροι από 110 συμβασιούχοι κινδυνεύουν με απόλυση».

Αντιδράσεις βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – κομμάτων
«Το πρόσφατο περιστατικό της απώλειας ζωής του συμπολίτη μας επιβεβαίωσε απόλυτα τους φόβους που εκφράσαμε και ανέδειξε ακόμη μια φορά τις ευθύνες της κυβέρνησης για την απαξίωση της προστασίας της υγείας των πολιτών και τις καθ’ όλα πραγματικές συνέπειες από την άσκηση της σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης. Ο κ. Μιχαηλίδης πριν λίγες μέρες είχε συναντηθεί με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ της Χίου και είχε καλέσει «την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας… να φροντίσει άμεσα για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ».
Επισημαίνει επίσης ότι είναι πιθανόν να αυξηθούν τα επιχειρησιακά προβλήματα με τη σχεδιαζόμενη μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ στη Λέσβο.

«Η υποβάθμιση των δημόσιων περιφερειακών νοσοκομείων, η μείωση δαπανών από τον προϋπολογισμό για την υγεία, οι σοβαρές ελλείψεις σε εξοπλισμό και υγειονομικό προσωπικό, θα φέρει συγχωνεύσεις και κλείσιμο νοσοκομείων, εξέλιξη που συμφέρει τις ιδιωτικές πανάκριβες κλινικές», αναφέρει μεταξύ άλλων η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου, τονίζοντας ότι υπάρχει (απογευματινές και βραδινές βάρδιες) «ένα ασθενοφόρο για νησί των 50.000 κατοίκων».

«Στη Χίο, λοιπόν, όπου ο κύριος Μηταράκης σχεδιάζει να δημιουργήσει μια τεράστια Υπερδομή για πρόσφυγες/μετανάστες, με εκατοντάδες προσλήψεις σε προσωπικό φαίνεται ότι γι’ αυτό χρήματα υπάρχουν», αναφέρει η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του Κινήματος Αλλαγής συνεχίζοντας:
«Απεναντίας για προσλήψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, γιατρούς και προσωπικό ώστε να επανδρωθεί άριστα το ΕΚΑΒ δεν υπάρχουν χρήματα! Απαιτούμε άμεσα να πραγματοποιηθούν όλες εκείνες οι επιβεβλημένες και ουσιαστικές κινήσεις, ώστε το ΕΚΑΒ να μπορεί να εξυπηρετήσει όλες τις ανάγκες του νησιού».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος