Χίος: Σύννομες εκλογές στο Σωματείο Ιδιοκτητών Καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ζητούν 13 επιχειρηματίες

Σε επανάληψη της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης του προχωρά σήμερα Τετάρτη, 23/3, το Σωματείο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, μετά την μη απαρτία που διαπιστώθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της 16ης Μαρτίου.
Μάλιστα 13 ιδιοκτήτες καταστημάτων προχώρησαν σε κοινή ανακοίνωσή όπου θέτουν συγκεκριμένα θέματα ώστε να καταστούν δυνατές οι εκλογές στο Σωματείο, που εδώ και δύο μήνες δεν έχει στην ουσία υπόσταση αφού η προηγούμενη εκλογική διαδικασία ήταν τελικά άκυρη.

Οι «13» επιχειρηματίες εκφράζουν ερωτήματα και για την προηγούμενη διαδικασία που φέρεται να ψήφισαν 126 συνάδελφοί τους και σημειώνουν ότι πρέπει να γίνουν ενέργειες έτσι ώστε το Σωματείο να εκφράζει κάθε επιχειρηματία σε όλο το νησί και όχι μόνο τα καταστήματα της Προκυμαίας.

“Κρίνοντας ότι αυτή την περίοδο προέχει η συγκρότηση ενός Σωματείου που θα απηχεί τις αγωνίες του συνόλου του κόσμου της εστίασης, κάθε ιδιαίτερου κλάδου της, από το πιο βόρειο ως το πιο νότιο σημείο του νησιού, ώστε η παρεμβατική του ικανότητα να είναι αντίστοιχη του μεριδίου που κατέχει σήμερα στην τοπική οικονομία, καλούμε την πρώην διοίκηση στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση, όπως συμφωνήθηκε, να τηρήσει όσα η νομοθεσία ορίζει προκειμένου να οδηγηθούμε σε μια σύντομη εκλογική διαδικασία και την επανασυγκρότηση του Σωματείου”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τήρηση του Καταστατικού για το ποιοι είναι μέλη
Ζητούν έτσι να διασφαλιστεί πως όσοι μετάσχουν στην σημερινή (23/3 στις 6.00 μ.μ. στο Επιμελητήριο Χίου) επαναληπτική Γενική Συνέλευση διαθέτουν την ιδιότητα μέλους, όπως είναι προαπαιτούμενο από το Καταστατικό.
Να κατατεθούν προς έγκριση γραπτώς ο απολογισμός δράσης από τον πρώην πρόεδρο του Σωματείου και ο οικονομικός απολογισμός από τον πρώην ταμία.
Να γίνει Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής που θα αναλάβει να οδηγήσει με αξιοπιστία σε εκλογές το Σωματείο και με βασική μέριμνα η εξ’ αρχής συγκρότηση Μητρώου Μελών.
Ενώ ζητείται από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Χίου να ενεργοποιήσει τον υπηρεσιακό του μηχανισμό στην κατεύθυνση ενημέρωσης όλων των μελών– ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για τον ορισμό της νέας Γενικής Συνέλευσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος