Χίος: Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με Διοίκηση ΚΥΤ ΒΙΑΛ

Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων- μεταναστών της ΒΙΑΛ επισκέφτηκαν ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης με κλιμάκιο από την τοπική οργάνωση του κόμματος όπου συναντήθηκαν με τον διοικητή του ΚΥΤ ΒΙΑΛ, την υπεύθυνη ασύλου και την συντονίστρια πεδίου ΕΟΔΥ.
“Στο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου έγινε μια διεξοδική ενημέρωση για την όλη
κατάσταση που επικρατεί στο ΚΥΤ”, αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου.

“Οι φιλοξενούμενοι/ες στο χώρο είναι λίγο περισσότεροι/ες από 1.000 άτομα. Οσα υπήρχαν δηλαδή και στις αρχές καλοκαιριού το 2019 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και όση περίπου είναι η δυναμικότητα του κέντρου. Επίσης ακόμα 314 πρόσφυγες- μετανάστες διαμένουν σε σπίτια”.

“Διαπιστώσαμε ότι έχουν βελτιωθεί πολλές υπηρεσίες, στέγαση- μετακίνηση-
περίθαλψη- καθαριότητα- έκδοση αποφάσεων κλπ. Υπάρχει όμως ελλιπής παρουσία μόνιμων γιατρών και οι ανάγκες καλύπτονται από τον στρατό και τις ΜΚΟ. Είναι αναγκαία η βελτίωση των υποδομών και των συνθηκών διαβίωσης ευκαιρίας δοθείσης και των μειωμένων αφίξεων”, επισημαίνεται.
Σχετικά με το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ το χαρακτηρίζουν σαν “μια πρόχειρη κατασκευή που φτιάχτηκε άλλες πολύ δύσκολες εποχές και δεν μπορεί να συνεχίσει η λειτουργία της. Θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ότι χρειάζεται μία μικρή δομή μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση όσων φτάνουν στο Νησί”.

Τέλος ευχαριστώντας τους υπεύθυνους για την ενημέρωση, τονίζεται ότι θα συνεχίσουν να  διεκδικούν το καλύτερο και να προσφέρουν την βοήθειά τους.
Στο πλαίσιο αυτό συγκεντρώνονται καλοκαιρινά ρούχα και παπούτσια όλων των μεγεθών για παιδιά, άνδρες και γυναίκες. Η συγκέντρωση γίνεται έως την επόμενη Παρασκευή 4 Ιουνίου, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (τηλ. επικοινωνίας: 22710.24015).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος