Χίος: Συνάντηση Α. Μιχαηλίδη με τον ΦΟΚ για τα προβλήματα του Κάμπου

Για τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους του Κάμπου της Χίου, ενός οικισμού που έχει κριθεί ιστορικά διατηρητέος οικισμός λόγω των μοναδικών αρχοντικών και των περιβολιών με μανταρινο-πορτόκαλα, ενημερώθηκε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Στη συνάντηση με την πρόεδρο του Φιλοπρόοδου Ομίλου Κάμπου (ΦΟΚ) Μαργαρίτα Μαρτάκη και μέλη του ΔΣ, την Τρίτη 12/10, έγινε εκτενής ενημέρωση του βουλευτή για τα ζητήματα τα οποία απασχολούν σήμερα τους κατοίκους και ιδιοκτήτες στον Κάμπο.

Χίος: Συνάντηση Α. Μιχαηλίδη με τον ΦΟΚ για τα προβλήματα του Κάμπου
Κύριο θέμα, το σοβαρό ζήτημα της φορολόγησης των περιουσιών του Κάμπου που λογαριάζονται ως αστικά οικόπεδα και όχι ως καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Επίσης το θέμα των διαδικασιών διατήρησης των συμβάσεων αγροτικού τιμολογίου στο ηλεκτρικό ρεύμα. Ζήτημα που χαρακτηρίστηκε ως ζωτικής σημασίας για το πότισμα των περιβολιών.
Το πρόβλημα με τις καταρρεύσεις των οικημάτων και περιβόλων καθώς και με τα ετοιμόρροπα κτίσματα που υπάρχουν σήμερα στην περιοχή του Κάμπου και τους κινδύνους που αυτά εγκυμονούν.

Ο Φιλοπρόοδος Ομιλος Κάμπου έθεσε επίσης το θέμα της αξιοποίησης του συνεδριακού κέντρου «Γεώργιος Καλουτάς» και του περιβάλλοντα χώρου, που βρίσκεται στα όρια του οικισμού.Χίος: Συνάντηση Α. Μιχαηλίδη με τον ΦΟΚ για τα προβλήματα του Κάμπου
Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης δεσμεύτηκε ότι θα υποστηρίξει τα παραπάνω και πως θα καταθέσει άμεσα, ως αναφορά, τα αιτήματα μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Συνέστησε επίσης την επανεκκίνηση των προσπαθειών, που είχαν γίνει και στο παρελθόν, για τον επαναχαρακτηρισμό των περιουσιών του Κάμπου και την ευμενέστερη φορολογική τους αντιμετώπιση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος