Χίος: Συγκέντρωση στο Θόλος μετά την πληροφορία για ερχομό μηχανημάτων

Εκατοντάδες κόσμου έχει ήδη συγκεντρωθεί στην περιοχή Θόλος, όπου υπάρχει ο σχεδιασμός του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για δημιουργία Νέας Δομής προσφύγων- μεταναστών.Από τα μεγάφωνα των κοινοτικών γραφείων στα χωριά Συκιάδα και Λαγκάδα περί τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, κάλεσαν σε συγκέντρωση, αφού υπάρχουν οι πληροφορίες ότι με τα πλοία της γραμμής αναμένονται τα ξημερώματα της Πέμπτης μηχανήματα της αναδόχου εταιρείας.

Συγκεκριμένα με το πλοίο Ro-Ro Πελαγίτης που ξημέρωμα της Πέμπτης φτάνει στα Μεστά, υπάρχει η πληροφορία ότι έρχονται βαριά μηχανήματα της εταιρείας, καθώς και με το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο της γραμμής που επίσης πρωινές ώρες αύριο φτάνει στο λιμάνι της Χίου.
Χίος: Συγκέντρωση στο Θόλος μετά την πληροφορία για ερχομό μηχανημάτων
Να σημειώσουμε ότι από την περασμένη Κυριακή έχουν ξεκινήσει βάρδιες περιφρούρησης στην περιοχή του Θόλους, ενώ αυτή την ώρα συνεδριάζει εκτάκτως η Συντονιστική Επιτροπή αιρετών και κατοίκων.
Μέχρι τις 7.30 μ.μ. δεν είχαν εμφανιστεί αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή του Θόλους.

Ανακοίνωση από τη Ν.Ε. Χίου του ΚΙΝ.ΑΛ.

“Για άλλη μια φορά μετά από δύο χρόνια, η Χιακή κοινωνία βρίσκεται απέναντι από τον ωμό εκβιασμό της κυβέρνησης της ΝΔ και του υπουργού Μηταράκη, οι οποίοι επέλεξαν σε μέρες γιορτινές να επιβάλλουν την στείρα πολιτική τους στο μεταναστευτικό με το ζόρι”, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις 6.30 μ.μ. η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του Κινήματος Αλλαγής.

“Έτσι μέσα στις επόμενες ώρες και μέρες η ανάδοχος εταιρεία κατασκευής της υπερδομής στο Θόλος με την αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης θα κηρύξει έναρξη εργασιών”, σημειώνεται στην ανακοίνωση με τη ΝΕ του ΚΙΝ.ΑΛ. να ζητά “άμεσα να σταματήσει οποιαδήποτε κίνηση έχει προγραμματιστεί από τον υπουργό και να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και η βούληση του Χιακού λαού”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος