Χίος: Συγκέντρωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (video)

Με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Βουνακίου σήμερα Παρασκευή (στις 1.30 μ.μ.), η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την 3η Δεκέμβρη- Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

“Φέτος 3 Δεκέμβρη 2021, διαμηνύουμε ότι δεν θα κουραστούμε να διεκδικούμε, με αξιοπρέπεια και συνεχείς αγώνες τα δικαιώματα που σαν ισότιμοι πολίτες έχουμε.
Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ελάχιστα, που μας κατατάσσουν σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας», αναφέρει στο κάλεσμά της η Περιφερειακή ομοσπονδία ΑΜΕΑ.

Στη συγκέντρωση θα συμμετέχει και ο Παγχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ, που θέτει σαν κύριο θέμα την άμεση κάλυψη όλων των κενών στο Ειδικό Σχολείο (Δασκάλων, Μουσικού, Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού) με μόνιμες προσλήψεις. Καθώς επίσης και την ανέγερση νέου Ειδικού Σχολείου στη Χίο.
Σημαντική η επιτυχία του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία η δημιουργία Κέντρου Διημέρευσης με την επωνυμία «Γέφυρα» μέσα από ευρωπαϊκό πρόγραμμα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μας τόνισε η Πρόεδρος τόσο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας όσο και του Παγχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ Σοφία Μιχάλα.
Σαν τη μεγαλύτερη επιτυχία του αναπηρικού κινήματος θα έβλεπε η ίδια, την καθολική συμμετοχή των συλλόγων (ατόμων ή γονέων) του αναπηρικού κινήματος στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και διεκδίκησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος