Χίος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων για την οικονομική πολιτική (video)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Βουνακίου πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι, στo πλαίσιo πανελλαδικής κινητοποίησης των Συνταξιουχικών Ενώσεων.
Το κάλεσμα στη συγκέντρωση απηύθυναν η Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ Χίου (ΠΕΣ-ΝΑΤ), τα σωματεία συνταξιούχων Ναυτικών Βροντάδου και Συκιάδας και το σωματείο συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου, με τη στήριξη και του Εργατικού Κέντρου Χίου.

Η ΠΕΣ-ΝΑΤ στο κάλεσμά της προς τους συνταξιούχους, τις χήρες ναυτικών και τους εν ενεργεία ναυτικούς, επισημαίνει ότι «την τελευταία δεκαετία δεν είχαμε απλώς περικοπές αλλά μία τραγική κατάσταση που έφερε πολλούς από τους απόμαχους της δουλειάς στα όρια της πείνας και της εξαθλίωσης και παρά τις αλλαγές των κυβερνήσεων, η μία συμπλήρωνε την άλλη στα αντιλαϊκά μέτρα.

«Η Κυβέρνηση πέρσι τον Οκτώβριο έδωσε αναδρομικά μόνο στους συνταξιούχους άνω των 1.000 ευρώ, αγνοώντας τους χαμηλοσυνταξιούχους που με το κόψιμο του ΕΚΑΣ τους έφεραν σε πλήρη φτωχοποίηση».
Τονίζει ότι τα αναδρομικά δόθηκαν για την κύρια σύνταξη όχι όμως για τα δώρα και την επικουρική, ενώ η φορολόγηση επί των αναδρομικών φτάνει και στο 42%.

Χαρακτηρίζοντας «αντίδωρο» το ποσό των 250 ΕΥΡΩ, σημειώνει ότι «κοινωνική πολιτική δεν κάνεις όταν δίνεις στους φτωχούς, αλλά όταν φροντίζεις να μην υπάρχουν φτωχοί.
Παράλληλα οι συνταξιούχοι ναυτικοί ζήτησαν προσλήψεις γιατρών – νοσηλευτών, δημιουργία ΜΕΘ και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

Αρωγοί στον αγώνα των εν ενεργεία ναυτικών και των παλαίμαχων ναυτικών μας, δηλώνουν από το Εργατικό Κέντρο Χίου, ζητώντας την πλήρη στελέχωση του Οίκου Ναύτου Χίου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, την μη φορολόγηση των αναδρομικών κύριων και επικουρικών συντάξεων του ΝΑΤ καθώς επίσης μισθολογικές αυξήσεις στις συλλογικές συμβάσεις για τους ναυτεργάτες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος