Για τις 16 Ιουνίου αναβλήθηκε η δίκη 23χρονου Σύρου που κατηγορείται για “διευκόλυνση παράνομης διαμονής υπηκόων Τρίτων Χωρών στην ελληνική επικράτεια και για δυσχέρανση ερευνών των ελληνικών αρχών”. Λόγω κωλύματος του δικηγόρου του, όταν οδηγήθηκε προχθές Δευτέρα στο αυτόφωρο, η δίκη αναβλήθηκε ενώ ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, ο 23χρονος συνελήφθη το Σάββατο (4/6) στη Χίο, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Χίου, με τη συνδρομή των Λιμενικών Αρχών της Χίου.
Κατά τα στοιχεία της έρευνας που παρουσιάζονται στο δελτίο τύπου, ο 23χρονος αφού ενημερώθηκε για άφιξη 11 προσφύγων- μεταναστών που κρύβονταν σε περιοχή της Χίου, πήγε στην τοποθεσία (σ.σ. στα Καρδάμυλα) και «παρέλαβε από αυτούς χρήματα, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη διαμονή τους στη Χίο». Δεν γίνεται αναφορά για πόσα χρήματα κατασχέθηκαν, παρά μόνο ότι κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο.
Οι πληροφορίες πάντως κάνουν λόγω ότι αυτό που θα υποστηρίξει, είναι ότι θέλησε να προσφέρει νερό και φαγητό στους πρόσφυγες που κρύβονταν υπό το φόβο της επαναπροώθησής τους.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Αστυνομίας, στην υπόθεση εμπλέκεται ένα ακόμη άτομο – αλλοδαπός, κάτοικος χώρας εξωτερικού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα ίδια αδικήματα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος