Χίος: Στάση εργασίας έκτακτου προσωπικού ΥΠΠΟ- ζητούν ανανέωση συμβάσεων για έργο Νέας Μονής

Το Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ κηρύσσει 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Πέμπτη 31 Αυγούστου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 11:00 το πρωί για τους εργαζόμενους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου.
Αίτημα, που συμπεριλαμβάνεται και σε αυτά της πανελλαδικής στάσης εργασίας της παρασκευής 1ης Σεπτεμβρίου, από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 4:00 μ.μ., ,να ανανεωθούν οι συμβάσεις έργου και των 6 συντηρητών στο έργο της Νέας Μονής Χίου.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ κηρύσσει 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Πέμπτη 31 Αυγούστου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 11:00 για τους εργαζόμενους της ΕΦΑ Χίου.
Στο έργο ΕΣΠΑ της «Νέας Μονής» που υλοποιείται από την ΕΦΑ Χίου, εργάζονται από τον Γενάρη 2017, 6 συνάδελφοι συντηρητές με σύμβαση εργασίας διάρκειας 8 μηνών και προοπτική παράτασης των συμβάσεων, καθώς το έργο έχει ορίζοντα την 31η Ιουλίου 2018 με εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση. Η ΕΦΑ Χίου, ενώ έχει ανανεώσει όλα τα υπόλοιπα έργα και τις συμβάσεις των εργαζομένων σε αυτά, αρνείται την ανανέωση του συγκεκριμένου πετώντας στον δρόμο του εργαζόμενους.
Από την αρχή του έργου οι συνάδελφοι αντιμετώπισαν πλείστες όσες δυσκολίες όπως έλλειψη λίστας υλικών, ανεπάρκεια εργαλείων, ελλείψεις προσωπικού. Οι εργασίες διακόπτονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατά την διάρκεια τοπικών ή εκκλησιαστικών εκδηλώσεων. Υπήρξε προφανής ασυνεννοησία μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών. Λόγω ανεπάρκειας της μελέτης και λάθη εκτέλεσης των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν το 2007 από εργολάβο εμφανίζονταν συνεχώς νέα προβλήματα και καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα.
Όταν οι εργαζόμενοι συνέταξαν έγγραφο ανάδειξης των παραπάνω προβλημάτων δεν έλαβαν καμία έγγραφη απάντηση από την Υπηρεσία.
Ενώ, οι συνάδελφοι συνέχιζαν να εκτελούν αποτελεσματικά την εργασία τους και το έργο προχώρησε σύμφωνα και με τις αναφορές εκτέλεσης εργασιών και ενώ το έργο προχωρά με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, η Υπηρεσία προτίθεται να μην ανανεώσει τις συμβάσεις τους ρίχνοντας τους την ευθύνη για τα προβλήματα που εκθέσαμε. Την αποκλειστική ευθύνη όμως για την ομαλή εκτέλεση των εργασιών την έχει η αρμόδια Υπηρεσία και όχι οι εργαζόμενοι σε αυτό.
Στις διαρκείς οχλήσεις του Προέδρου του Σωματείου μας, η Προϊστάμενη της ΕΦΑ Χίου απαξιούσε να απαντήσει. Όταν τελικά συνομίλησαν η Προϊστάμενη εξέφρασε την επιθυμία της να απολυθούν οι συνάδελφοι. Θεωρούμε ότι η απόφασή της είναι εκδικητική προς τους συναδέλφους μας επειδή αυτοί δεν έσκυψαν το κεφάλι και εξέθεσαν τα προβλήματα του έργου. Συνάδελφοι που με επαγγελματισμό εκτέλεσαν το έργο τους και οι οποίοι στην πλειοψηφία τους μετακόμισαν στην Χίο ειδικά για να εργαστούν στο συγκεκριμένο έργο.
Απαιτούμε την άμεση ανανέωση των συμβάσεων των συναδέλφων.
Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων».

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος