Χίος: Στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ για συμμετοχή στη συγκέντρωση για το ΕΚΑΒ

3ωρη στάση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. του Νομού Χίου, για την Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ..


Το σχετικό αίτημα κατατέθηκε από το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ, από τις 11.30 π.μ. έως τις 3.00 μ.μ., προκειμένου οι εργαζόμενοι του Δημοσίου να διευκολυνθούν και να παραστούν στην κινητοποίηση με αίτημα την πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ Χίου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την αναβάθμιση του στόλου του.
Κάλεσμα για συμμετοχή στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση στις 12.00 το μεσημέρι, στην πύλη του Νοσοκομείου, απευθύνει και το Σωματείο Εργαζομένων
ΟΤΑ Νομού Χίου.

Επιστολή Δημάρχου προς υπουργό Υγείας
Χίος: Στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ για συμμετοχή στη συγκέντρωση για το ΕΚΑΒΣε αυτή την έντονη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, συμμετέχει και ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, που απέστειλε προς τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη την παρακάτω επιστολή:
«Σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή προκειμένου να ενώσω τη φωνή μου ως Δήμαρχος Χίου με το αίτημα ολόκληρου του νησιού μας για την στελέχωση του ΕΚΑΒ με το απαραίτητο σε αριθμό προσωπικό για την επαρκή λειτουργία του.
Το μείζον αυτό ζήτημα πολλάκις έχει επισημανθεί -σε όλους τους τόνους- από σύσσωμη την κοινωνία της Χίου, ενώ, δυστυχώς τραγικές απώλειες συνανθρώπων μας το καθιστούν αδήριτη ανάγκη και προτεραιότητα.
Εκ μέρους ολόκληρου του νησιού, σας εκφράζω την απαίτησή μας, για άμεσες ενέργειες προκειμένου να επιλυθεί –χθες- αυτό το κατεπείγον πρόβλημα που μας ταλανίζει σοβαρά, παραμένοντας άλυτο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος