Χίος: Στα αζήτητα εξοπλισμός του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης

Η κινητοποίηση των γονέων του Ειδικού Δημοτικού και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χίου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Β. Αιγαίου με Αναπηρία έφεραν στην επικαιρότητα και τα προβλήματα του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ).

Η Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Σοφία Μιχάλα, τόνισε ότι το κτήριο στο οποίο προσωρινά στεγάζεται το Ειδικό Σχολείο εδώ και 14 χρόνια, χρησιμοποιεί χώρους του τότε ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και νυν ΚΕΦΙΑΠ. Ενώ στον ίδιο χώρο στεγάζεται και η νοσηλευτική σχολή του νοσοκομείου Χίου. Η μείωση των χώρων αλλά και του προσωπικού έχει σαν αποτέλεσμα το ΚΕΦΙΑΠ να μην μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες που όφειλε στα άτομα με αναπηρία.

Χίος: Στα αζήτητα εξοπλισμός του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης

Μάλιστα η ξενάγηση που έγινε στο χώρο, παρουσία Περιφερειακών Συμβούλων της ΛΑΣ και εκπροσώπου της δημοτικής παράταξης “Συμμαχία Αξιών“, έφερε στην επιφάνεια το μοναδικό εξοπλισμό που διαθέτει το ΚΕΦΙΑΠ. Διαθέτει θερμαινόμενη πισίνα και υδρομασάζ για άτομα με αναπηρία, που όμως δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ από το 2001 όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του. Εξαιτίας και της έλλειψης που υπήρχε σε συγκεκριμένες ειδικότητες αυτά δεν λειτούργησαν και σήμερα η αίθουσα χρησιμεύει σαν αποθήκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος