Χίος: Στα άκρα οι σχέσεις δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό

Απείχαν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου οι σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Διαμαρτύρονται έτσι για τον τρόπο που η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να περάσει τη δημιουργία του Αναπτυξιακού Οργανισμού.

Οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι, με κοινό τους κείμενο, καταγγέλλουν τη Δημοτική Αρχή, πως παρά την αντίθετη στάση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, προσπαθεί μέσω της Οικονομικής Επιτροπής να περάσει το συγκεκριμένο θέμα.

Αποχή αντιπολίτευσης

“Για λόγους αρχής και αξιοπρέπειας δεν θα συμμετάσχουμε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο απαξίωσε με την εμμονή της στο θέμα του ΑΟΤΑ η δημοτική αρχή”, σημειώνεται.
“Ο κ. Κάρμαντζης και η δημοτική αρχή του απαξιώνουν τους θεσμούς για να συστήσουν έναν ακόμη ρουσφετολογικό μηχανισμό. Με ήδη φωτογραφημένη την θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Πέρα και έξω από τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου και του νησιού, βάζοντας τον Δήμο σε μια περιπέτεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ”, αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση.

Λόγω της αποχής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης η συνεδρίαση τελικά δεν πραγματοποιήθηκε ελλείψει απαρτίας.

Χίος: Στα άκρα οι σχέσεις δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης για τον Αναπτυξιακό ΟργανισμόΣτην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, χαρακτήρισε “εμμονικούς” τους συμβούλους της αντιπολίτευσης απέναντι στο πρόσωπο του.
Επίσης ότι με αυτό τον τρόπο υπονομεύουν την ταχύτητα και το έργο της Δημοτικής Αρχής, που όμως θα φτάσει «το πλοίο σε απάνεμο λιμάνι».

Και ανακοίνωση

“Στα δύο χρόνια θητείας αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου όλες αυτές οι παρατάξεις, έχουν εφεύρει ως πολιτική λύση την αποχή τους από τις συνεδριάσεις. Ευτελίζοντας κατά τον χειρότερο τρόπο τον κορυφαίο αυτό θεσμό και την Δημοκρατία”, αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Χίου.

Σημειώνοντας ότι το έχουν πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα τέσσερις φορές, παρ’ όλο που διαθέτουν την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, συνεχίζει: “Εχουν αποφασίσει όλοι μαζί να εκβιάζουν δια της αποχής τους, ώστε να μην λειτουργεί ο Δήμος Χίου. Μόνο και μόνο για να κάνουν στείρα αντιπολίτευση. Και βέβαια έχουν και την Πανελλαδική αυτή πολιτική πρωτοτυπία. Αποτελώντας ένα ιδιαίτερα αρνητικό παράδειγμα για την ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αφού ο μοναδικός στόχος και επιδίωξη τους είναι να τιμωρήσουν τους Χιώτες, τις Χιώτισσες και τον τόπο συνολικά”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος