Χίος: Σε καλό δρόμο το πρόγραμμα “γαλάζια ελευθερία”

Με στόχο την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου να εμβολιαστούν τουλάχιστον 2.100 άτομα, ξεκίνησε από χθες, Δευτέρα 31 Μαΐου, το σχέδιο «γαλάζια ελευθερία».
Με τη συνδρομή 6 νοσηλευτών από το Νοσοκομείο «Αττικόν», λειτουργούν επιπλέον τρεις εμβολιαστικές γραμμές στο νοσοκομείο Χίου. Η είσοδος των πολιτών μπορεί να γίνεται και από την παλαιά πύλη του Νοσοκομείου.
Ήδη τα ραντεβού που έχουν κλειστεί, μέσα από την ειδική πλατφόρμα, έχει καλύψει το 40% των διαθέσιμων εμβολίων.

Μήνυμα υπέρ εμβολιασμού από Ιατρικό Σύλλογο
Τη συνέχιση των εμβολιασμών συνέστησαν τα μέλη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, που βρέθηκαν στο νοσοκομείο της  Χίου.
“Δεν έχει σημασία το εμβόλιο αλλά ο εμβολιασμός”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μανάρας πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χίου. Ο κ. Μανάρας τόνισε ότι μέσα από το συγκεκριμένο σχεδιασμό για εμβολιασμό με το μονοδοσικό εμβόλιο, αντιμετωπίζεται το πρόβλημα που υπήρχε με τις ελλείψεις εμβολίων στο νησί.
Εμβολιασμοί θα γίνονται και τις Κυριακές, ενώ στις 16 Ιουνίου μια ανάλογη επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί και στο  Κέντρο Υγείας Χίου.
Σε ότι αφορά τις νοσηλείες ασθενών με covid, μία ασθενής νοσηλεύεται στη ΜΕΘ και 2 ακόμα στις κλίνες covid-19. Επίσης την τελευταία ημέρα του Μάη καταγράφηκε μόλις ένα κρούσμα. Ενώ ήταν αρνητικά και τα 149 rapid tests που έγιναν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην πλατεία Βουνακίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος