Χίος: “Τρέχουμε ΜΑΖΙ τιμώντας την μνήμη του Γεώργιου Καλουτά”

Αγώνας δρόμου στη μνήμη του πρώτου αιρετού Νομάρχη Χίου Γιώργου Καλουτά, συνδιοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Χίου με τον Σύλλογο Αθλητών Υγείας Χίου.
Στα 21 χρόνια από τον πρόωρο θάνατο του 45χρονου τότε Νομάρχη, οι διοργανωτές επέλεξαν ως αφετηρία το Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο «Γεώργιος Καλουτάς» στο Κάμπο της Χίου, (αποτελούσε ένα δικό του έργο που σήμερα πάντως παραμένει αναξιοποίητο).

Ο μη ανταγωνιστικός αγώνας δρόμου 5 περίπου χιλιομέτρων, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 11.00 το πρωί. Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν από το εκθεσιακό κέντρο και στον οδικό κόμβο των Βαβύλων θα επιστρέψουν στην αφετηρία.

Στις σκέψεις της Περιφέρειας, όπως σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής, είναι να δοθεί το όνομά του και σε τμήμα της Εθνικής οδού Χίου- Λιμένα Μεστών, αν και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με το Δήμο Χίου.
Σημαντικό πάντως θα είναι ο συγκεκριμένος αγώνας δρόμου να αποτελέσει θεσμό κάθε χρόνο στις 15 Δεκεμβρίου, μέρα που έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Καλουτάς.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αθλητών Υγείας Χριστόφορος Μερούσης σημείωσε πως “πέρα από την τιμή στη μνήμη του Γιώργου Καλουτά, στόχος είναι μέσα από αυτές τις διοργανώσεις να φέρουν όλο και περισσότερο κόσμο κοντά στον αθλητισμό”.

Κάτι που υπερθεμάτισε και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Νύκτας, σημειώνοντας ότι στους αγώνες που διοργανώνει ο Σύλλογος Αθλητών Υγείας συμμετέχουν και γνωστοί αθλητές.

Οι ενδιαφερόμενοι για τον αγώνα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στη σελίδα του Συλλόγου Αθλητών Υγείας Χίου (chiosrunning) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέχρι και τις 17/12.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Καλουτάς
Χίος: “Τρέχουμε ΜΑΖΙ τιμώντας την μνήμη του Γεώργιου Καλουτά”Γεννημένος στη Χίο το 1956 από το Γιάννη και τη Γαλάτεια Καλουτά, έφυγε από τη ζωή από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, το πρωί του Σαββάτου 15 Δεκεμβρίου 2001.
Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αρρένων Χίου το 1974 και εισήλθε στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π., από το οποίο αποφοίτησε το 1979. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MASTER από το Πανεπιστήμιο ASTON της Μεγάλης Βρετανίας με ειδίκευση στην “Ανάλυση – Ανάπτυξη” και την “Περιβαλλοντική Μηχανή”, διετέλεσε Προϊστάμενος του Γραφείου Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Χίου από το 1983 έως το 1994. Από τον Οκτώβριο του 1991, έως το Νοέμβριο του 1993 ήταν Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Προγραμματισμού της Νομαρχίας Χίου.
Τον Ιανουάριο του 1993 εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος, υπερψηφισθείς από τους Δημάρχους και τους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους του Νομού μας.
Το 1994 κατά τις Νομαρχιακές εκλογές εξελέγη Νομάρχης Χίου με το συνδυασμό “ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΥΣΗ” που συγκέντρωσε την προτίμηση του 53,5% των εκλογέων στο δεύτερο γύρο.
Το 1998 επανεξελέγη Νομάρχης Χίου από το πρώτο γύρο των εκλογών, με ποσοστό 50,05%. Παντρεμένος με την Αμαλία Παπαλά, απέκτησαν δύο παιδιά τον Γιάννη και την Κλεοπάτρα.
Ο Γιώργος Καλουτάς έχει μείνει στην πολιτική ιστορία του νησιού για το νέο τρόπο σκέψης και τις νέες ιδέες που εισήγαγε και που -δυστυχώς- ο δικός του πολιτικός κύκλος έκλεισε απότομα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος