Χίος: “Ο Περλιμπλίν και η Μπελίσα” του Λόρκα, σε σκηνοθεσία Αρκαδίας Ψάλτη

Σε ένα χώρο ξεχωριστό, στην αυλή του Αρχοντικού Στεφάνου (πρώην κτήμα Χαραμίδικο) δίπλα από τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Σταφυλλά στον Κάμπο της Χίου, παρουσιάζεται το έργο «Ο Περλιμπλίν και η Μπελίσα» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Σε σκηνοθεσία Αρκαδίας Ψάλτη, από τη θεατρική ομάδα ”Αγγελοπετριά”, η παράσταση δίνεται σε ένα χώρο που αποτελεί φυσικό σκηνικό, σήμερα Τετάρτη (18/8) έως και Παρασκευή (20/8),

Πρόκειται για ένα έργο που ο Λόρκα το έγραφε στα 1928, είναι σε μετάφραση του Νίκου Γκάτσου και έχει πολλά στοιχεία φαρσοκωμωδίας. «Μιας κωμικής τραγωδίας με έντονες ανατροπές και σασπένς», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε η Αρκαδία Ψάλτη, ευχαριστώντας την οικογένεια Στεφάνου για την φιλοξενία.

Η υπόθεση του έργου

«Πρόκειται για την ιστορία ενός μεσήλικα, που αποσυρμένος από τη ζωή, είναι βυθισμένος μέσα στη βιβλιοθήκη του. Ενώ τον έρωτα, το γάμο τον αντιμετωπίζει με ένα δέος και μια απέχθεια.
Ζει με την υπηρέτριά του η οποία όμως έχει ως στόχο να τον παντρέψει. Έτσι με έναν τρόπο, πολύ αιφνιδιαστικά, βρίσκεται παντρεμένος με μια γειτονοπούλα στο άνθος της ηλικίας της που θέλει να μπει στη ζωή με όλες τις αισθήσεις της.

“Ο Περλιμπλίν, σαν να είναι έτοιμος για αυτό, ερωτεύεται και αρχίζει η καρδιά του να αλλάζει. Και όλος του ο κόσμος να ανατρέπεται. Δύο άνθρωποι που φαινομενικά είναι αταίριαστοι βρίσκονται να μοιράζονται κάτι πολύ κοινό. Είναι μια ιστορία έρωτα και αγάπης. Της αγάπη της ψυχής και του πνεύματος», μας μεταφέρει την υπόθεση του έργου η Αρκαδία Ψάλτη.


Χίος: “Ο Περλιμπλίν και η Μπελίσα” του Λόρκα, σε σκηνοθεσία Αρκαδίας Ψάλτη

Τα τραγούδια της παράστασης είναι γραμμένα από τη Nalyssa Green και τα κοστούμια της Γεωργίνας Γερμανού.

Εισιτήρια της παράστασης μπορείτε να προμηθευτείτε από το βιβλιοπωλείο ΠΥΞΙΔΑ στην πόλη της Χίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος