Χίος: “Χαβιάρι και φακές” από τη θεατρική ομάδα ΜΕΟΘ στο ΟΜΗΡΕΙΟ (βίντεο)

Στο θρυλικό νησί της Σικελίας διαπλέκονται ο τεράστιος πλούτος και η μεγάλη φτώχεια, στην κωμωδία «Χαβιάρι και Φακές», των Τζούλιο Σκαρνάτσι και Ρέτζο Ταραμπούζι.Το έργο, μια τρυφερή κωμωδία βουτηγμένη στην παρανομία, ανεβαίνει από την Θεατρική Ομάδα του ΜΕΟΘ (από τα Θυμιανά της Χίου), στη σκηνή του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου. Το «Χαβιάρι και Φακές» είναι κωμωδία καταστάσεων βουτηγμένων στην παρανομία, που γράφτηκε τη δεκαετία του εβδομήντα από τους Σικελούς συγγραφείς.
Ο κεντρικός ήρωας του έργου, Λεωνίδας Παπαγάτος, κερδίζει τα προς το ζην παρεισφρέοντας ως επαγγελματίας «καλεσμένος» σε δεξιώσεις της υψηλής κοινωνίας.
Εκεί ξαφρίζει ό,τι φαγώσιμο μπορεί από τον πλούσιο μπουφέ για την επιβίωση της οικογένειάς του, η οποία ζει κάτω από άθλιες συνθήκες.

Χίος: “Χαβιάρι και φακές” από τη θεατρική ομάδα ΜΕΟΘ στο ΟΜΗΡΕΙΟ (βίντεο)Μάλιστα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, η σκηνοθέτης της παράστασης, Ευγενία Ασλανίδη, παρομοίασε την κατάσταση όπως αυτή που συναντάμε στα… μνημόσυνα, όπου κάποιες και κάποιοι φροντίζουν να γεμίζουν τις τσάντες τους. Επίσης μίλησαν για την παράσταση ο Γιάννης Κωνσταντάς, στο ρόλο του Λεωνίδα Παπαγάτο, και η Μαριέττα Σκανδάλη, στο ρόλο της Βαλέρια, γυναίκα του Λεωνίδα Παπαγάτο.

Σε κάποια από αυτές τις δεξιώσεις προτείνει την ίδρυση ενός φιλανθρωπικού συλλόγου για τη στήριξη απόρων οικογενειών, με πρώτη και καλύτερη τη δική του.
Από εδώ ξεκινά η υπόθεση που στην εξέλιξη της προσφέρει συγκίνηση αλλά και προβληματισμό, γέλιο αλλά και τρυφερότητα.
Η παράσταση ανεβασμένη από ερασιτέχνες ηθοποιούς, παρουσιάζεται, Σάββατο και Κυριακή, 7 και 8 Μαΐου, στις 8.30 μ.μ., στο ΟΜΗΡΕΙΟ και η είσοδος είναι με εθελοντική συνεισφορά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος