Χίος: Πρωτοβουλία Στ. Κούλογλου για Σομαλό που καταδικάστηκε σε 142 χρόνια φυλάκιση

Την υπόθεση του Σομαλού αιτούντος άσυλο Mohammad Hanad Abdi, που καταδικάστηκε σε 142 χρόνια φυλάκιση το περασμένο καλοκαίρι, αναδεικνύει σε διεθνές επίπεδο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου.

Όπως αναφέρεται στην καμπάνια “… έσωσε 33 ανθρώπους στη θάλασσα, είναι δίκαιο να καταδικαστεί 142 χρόνια σε φυλακή;” Παράλληλα τίθεται και το ζήτημα της αντιμετώπισης αυτών των ανθρώπων, που προσπαθούν να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο.

Η πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή, στηρίζεται από 14 ακόμη ευρωβουλευτές από διαφορετικές πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Σοσιαλιστές, Πράσινοι, Αριστερά), αλλά και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Αιτήθηκε την επίσκεψη στον Mohammad από αντιπροσωπεία των συμμετεχόντων. Ετσι ώστε να αποκτήσουν την πλήρη εικόνα για την υπόθεση ενόψει της ακρόασή της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Χίος: Πρωτοβουλία Στ. Κούλογλου για Σομαλό που καταδικάστηκε σε 142 χρόνια φυλάκιση
Κατόπιν αυτού του αιτήματος, το Σαββατοκύριακο (6-7/11) ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου και η Ιρλανδέζα ευρωβουλευτής της Αριστεράς Clare Daly θα βρίσκονται στο νησί της Χίου για να επισκεφθούν τον Μοχαμάντ στις φυλακές.

Κατά την παρουσία τους στο νησί, οι ευρωβουλευτές θα επισκεφθούν επίσης τις δομές του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Χίου (ΚΥΤ ΒΙΑΛ) και τις εγκαταστάσεις της Κιβωτού του Κόσμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος