Χίος: Πρώτος ορεινός αγώνας τρεξίματος στα μονοπάτια των Καρυών

Πάνω από 150 δρομείς αναμένεται να πάρουν μέρος την Κυριακή, 4/7, στον πρώτο ορεινό αγώνα τρεξίματος που συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Αθλητών Υγείας Χίου «Chiosrunning», με τον Δήμο Χίου, την Περιφερειακή Ενότητα Χίου και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Χίου.

Οι αθλητές θα τρέξουν σε δύο διαδρομές στα μονοπάτια στην ευρύτερη περιοχή των Καρυών.
Συγκεκριμένα θα διεξαχθεί το 1ο Chios HardStone Trail – 23 χλμ με θετική υψομετρική 1240 μ.. Η φύση της διαδρομής του αγώνα είναι τεχνική (αρκετά κομμάτια της διαδρομής είναι σε πετρώδη μονοπάτι, απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, είναι δυνητικά εκτεθειμένη σε απότομες αλλαγές του καιρού στα ψηλότερα σημεία του βουνού και απευθύνεται σε καλά προπονημένους δρομείς με ανάλογη εμπειρία ορεινών αγώνων.
Στη διαδρομή αυτή θα τιμήσουν τη Χίο με τη συμμετοχή τους, δύο εκ των κορυφαίων αθλητών στο ορεινό τρέξιμο στην Ελλάδα και όχι μόνο -οι Δημήτρης Θεοδωρακάκος και Γιάννης Κουρκουρίκης.

Στη 2η πιο εύκολη διαδρομή, θα έχουμε το 1ο Chios Fun Trail – 5 χλμ με θετική υψομετρική 227μ.. Είναι μια διαδρομή που απευθύνεται σε όλους και θεωρείται ιδανική για την εισαγωγή κάποιων στο ορεινό τερέν. Στόχος της, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι να φέρει μικρούς και μεγάλους σε επαφή με την φύση και να τους εξοικειώσει με τις εναλλακτικές μορφές δράσεων και αθλητισμού. Παράλληλα όμως θα έχει και ένα διδακτικό χαρακτήρα, αφού θα κάνει γνωστή την παράδοση και την ιστορία του τόπου σε μικρούς και μεγάλους.

Αφετηρία και τερματισμός έχει οριστεί η κεντρική πλατεία στο χωριό Καρυές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος