Χίος: Προς απομάκρυνση ο αμίαντος από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της 96 ΑΔΤΕ

Την δρομολόγηση των διαδικασιών για την απομάκρυνση των στεγών αμιάντου από εγκαταστάσεις της 96 ΑΔΤΕ, γνωστοποίησε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε απάντηση Αναφοράς του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέα Μιχαηλίδη.
Συγκεκριμένα, στην απάντησή του το Υπουργείο ενημερώνει πως στην περιοχή ευθύνης της 96 ΑΔΤΕ προβλέπεται να αντικατασταθούν επιφάνειες καλυμμένες από αμίαντο συνολικού εμβαδού 3.244 τετραγωνικών μέτρων. Αυτές είναι κατανεμημένες σε 11 στρατόπεδα της Χίου. Επίσης, αναφέρεται ότι αναμένεται η γνωμοδότηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και να απομακρυνθούν τα αμιαντούχα υλικά με ευθύνη του ΓΕΣ.

Η Αναφορά του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έγινε βάσει σχετικής επιστολής της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου (ΕΣΠΕΕΧΙ), και μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Μιχαηλίδης με τον πρόεδρο της Ένωσης Νίκο Κουτσουράδη (φωτογραφία).

Η ΕΣΠΕΕΧΙ εκφράζει την ικανοποίησή της για την απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Επισημαίνει δε ότι σύμφωνα με την απάντηση έχει εξασφαλιστεί αρχικά από πλευράς Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η προφορική δέσμευση της αρμόδιας Διαχειριστικής Αρχής (Δ.Α.) του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ) για την έκδοση αντίστοιχης Πρόσκλησης, έως του ποσού των 10.000.000€.

Σε ότι αφορά τα έργα που αφορούν στην 96 ΑΔΤΕ έχουν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις ένταξης. ” Στην παρούσα φάση τελούμε σε αναμονή της εν λόγω γνωμοδότησης της ΕΑΑΔΗΣΥ, προκειμένου εν συνεχεία να ληφθεί και η αντίστοιχη θετική γνώμη της Δ.Α., ώστε να εκκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες, οι οποίες έπονται διαδικαστικά, για να λάβει χώρα, με ευθύνη του ΓΕΣ, η απομάκρυνση των αμιαντούχων υλικών”, σημειώνει η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Μιχαηλίδης, καλεί το Δήμο Χίου να αναλάβει αντίστοιχη πρωτοβουλία για απομάκρυνση των υλικών αμιάντου, όπως για παράδειγμα αυτών που υπάρχουν σε κτίρια γύρω από την πρώην Λαχαναγορά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος