Χίος: Πόσιμο νερό με παγούρια και με ντεπόζιτα στα σπίτια

Όσο και αν ακούγεται παράξενο, η προμήθεια πόσιμου νερού για τους κατοίκους της πόλης της Χίου, γίνεται χρόνια τώρα με παγούρια και μπιντόνια. Το κάθε νοικοκυριό ανάλογα με τις ανάγκες του, προμηθεύεται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα το πόσιμο νερό ή ακόμα και το νερό για τη μαγειρική από κοινόχρηστες δημοτικές βρύσες.
Και αυτό γιατί το νερό που φθάνει στις βρύσες των σπιτιών δεν είναι κατάλληλο για πόση. Άλλωστε η Δημοτική Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Νήσου Χίου (ΔΕΥΑΝΧ)  δίνει αγώνα για να μπορέσει να προσφέρει επαρκείς ποσότητες νερού στους καταναλωτές, έστω και με παραπάνω χλωριόντα από το επιτρεπτό.

Χίος: Πόσιμο νερό με παγούρια και με ντεπόζιτα στα σπίτια
“Δεν υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι με αποτέλεσμα να μην έχουμε επάρκεια νερού. Αντλούμε έτσι από γεωτρήσεις και από αφαλατώσεις και προσπαθούμε μέσα από μια ορθολογική διαχείριση να καλύψουμε τις ανάγκες των δημοτών”, σημειώνει χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή “Περίμετρος” της ΕΡΤ3 ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ, Βασίλης Μυριαγκός

Παράλληλα όμως για να μπορέσουν να αντέξουν τα αποθέματα νερού κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, που στην ουσία κρατά από το Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο, η υδροδότηση στην πόλη της Χίου, στο Βροντάδο και σε 6 χωριά κύρια της κεντρικής Χίου, γίνεται σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες εξηγεί ο υπεύθυνος υδροδότησης ΔΕΥΑΝΧ, Μαρκέλλος Μπαχάς.
Η παροχή του νερού δεν είναι συνεχής, και οι κάτοικοι χρειάζεται να αποθηκεύουν το νερό σε δεξαμενές που έχουν στις ταράτσες των σπιτιών τους. Πάντως αυτή την εβδομάδα λόγω του καύσωνα η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης θα δίνει νερό καθημερινά, σημείωσε ο κ. Μυριαγκός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος