Χίος: Πλήρως εμβολιασμένο το 16,2% των πολιτών – Τη Δευτέρα ξεκινά το σχέδιο “Γαλάζια Ελευθερία”

«Τις τελευταίες 15 ημέρες με την μεγάλη αύξηση του αριθμού των εμβολιασμών στο νησί μας άλλοι 3.733 συμπολίτες μας προστέθηκαν στους πλήρως εμβολιασμένους ανεβάζοντας το ποσοστό στο 16,2%», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου.
«Η επιλογή μάλιστα του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού να παρέχουν για τον Ιούνιο επιπλέον 7.100 μονοδοσικά εμβόλια δίνει την ευκαιρία στο νησί να χτίσει έγκαιρα ένα επαρκές τείχος ανοσίας αποφεύγοντας τις συνέπειες ενός πιθανού 4ου κύματος το φθινόπωρο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πράγματι το σχέδιο «Γαλάζια Ελευθερία» ξεκινά στη Χίο από την προσεχή Δευτέρα, 31/5, και για μια εβδομάδα με 3 επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές στο Νοσοκομείο Χίου.
«Δημιουργείται ένα ακόμη εμβολιαστικό κέντρο για αυτό το σκοπό, στα παλαιά κτίρια 1&2, και η είσοδος των πολιτών θα γίνεται από την παλαιά πύλη του Νοσοκομείου», σημειώνει σε σχετική ανάρτηση στην προσωπική της σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Χίου «Σκυλίτσειο» Ελένη Κανταράκη.
Ζητείται από τους πολίτες, για την αποφυγή συνωστισμού να τηρούν την ώρα του προγραμματισμένου ραντεβού.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου επισημαίνει ότι «η εμπιστοσύνη και η υπευθυνότητα των Χιωτών μαζί με την άψογη οργάνωση του «Σκυλίτσειου» νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας Πυργίου και Χίου, του πολυδύναμου Ιατρείου Καρδαμύλων και τους διαρκώς αυξανόμενους εμβολιασμούς φέρνουν την επίτευξη του στόχου όλο και πιο κοντά».
Δηλώνει ότι «στηρίζει ήδη με όλες του τις δυνάμεις την προσπάθεια να επιτευχθεί ο εμβολιαστικός στόχος στο συντομότερο χρονικό διάστημα προτάσσοντας τον επιστημονικό λόγο απέναντι σε σκοταδιστικές αντιλήψεις που βάζουν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία και τις ζωές όλων μας.
Η καθημερινότητα όπως την γνωρίζαμε θα επιστρέψει. Ας φροντίσουμε όλοι να επιστρέψει σύντομα!», καταλήγει στην ανακοίνωσή του Ιατρικός Σύλλογος Χίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος