Χίος: Πεζοπορία στο βουνό Κορακάρης με τα απολιθώματα Αμμωνιτών

Στα ξεχασμένα μονοπάτια του βουνού- βιγλάτορα της πόλης της Χίου, του Κορακάρη, προσκαλούνται να περπατήσουν οι φυσιολάτρες και πεζοπόροι από το Σύλλογο «Φίλοι Μονοπατιών Χίου».


Η πρόσκληση είναι για την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, σε μια κυκλική διαδρομή μήκους 6 χλμ. περίπου που έχει αφετηρία (10.00 π.μ.) και τέρμα το θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στον Καστρομηνά.
Θεωρείται μια διαδρομή μέτριας δυσκολίας, αφού τα μονοπάτια είναι πρόσφατα συντηρημένα από μέλη και φίλους του συλλόγου και μόνο το πρώτο χιλιόμετρο είναι ανηφορικό.

Χίος: Πεζοπορία στο βουνό Κορακάρης με τα απολιθώματα Αμμωνιτών
Exif_JPEG_PICTURE

Το μονοπάτι περνά από το εκκλησάκι της Αγίας Άννας και στη συνέχεια, μετά από συνολικά 1,8 χλμ. περίπου, φτάνει στους 5 βράχους με τους Αμμωνίτες.
Εδώ θα γίνει μικρό διάλειμμα και σύντομη ενημέρωση για αυτό το μνημείο γεωλογίας, αφού κρύβει απολιθώματα ηλικίας 230 εκατομμυρίων ετών, χωρίς μέχρι τώρα να τύχει της προσοχής και της ανάδειξης που αξίζει.
Ακολουθεί μικρό τμήμα μονοπατιού με θαυμάσια θέα στην Νέα Μονή και στον Άγιο Μάρκο. Στη συνέχεια το μονοπάτι διασχίζει δάσος και κατηφορίζει στον Άγιο Παντελεήμονα στο Μονοδέντρι. Μετά το συμπαθητικό οικισμό, το παλιό μονοπάτι περνά από τη «μάνα του νερού» και κατηφορίζει μέσα στο δάσος για να τερματίσει στην περιοχή Καστρομηνά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος