Χίος: Περιορισμός δράσεων μικροβιολογικού τμήματος Νοσοκομείου λόγω αδειών

Με περιορισμένο αριθμό μικροβιολογικών εξετάσεων θα λειτουργεί από την 1η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους το Μικροβιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Χίου.
Η επίσημη θέση, σύμφωνα με την ενημέρωση της Διοίκησης του νοσοκομείου Χίου προς τους αρμόδιους στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών αλλά και την Νοσηλευτική Υπηρεσία είναι οι άδειες προσωπικού. Σύμφωνα με πηγές από τη διοίκηση πρόκειται και για άδεις ασθενείας που έχει το προσωπικό.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, το Μικροβιολογικό θα μπορεί να εκτελεί μόνο εξετάσεις που αφορούν γενική ούρων, βιολογικών υγρών, τεστ κύησης και Mayer κοπράνων. Καλλιέργειες και λοιπές εξετάσεις του Μικροβιολογικού θα γίνονται μόνο σε ασθενείς που θα κάνουν εισαγωγή. Επίσης τα rapid tests για τον SARS CoV-2 δεν θα εκτελούνται απόγευμα, νύκτα και αργίες.

Μια λογική που θυμίζει τις… μονές βάρδιες ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ Χίου κατά το απόγευμα και το βράδυ. Ο μοριακός έλεγχος θα γίνεται δε μόνο κατόπιν επικοινωνίας με τον εφημερεύοντα ιατρό του Τμήματος και μόνο αν πρόκειται για επείγον χειρουργείο ή εισαγωγή σε κλινική.

Το ερώτημα είναι βέβαια τι θα γίνει με τους εξωτερικούς ασθενείς και τα τακτικά ραντεβού, όπως επίσης πως θα εξυπηρετούνται οι ανασφάλιστοι οι οποίοι δεν θα μπορούν να κάνουν εξετάσεις σε ιδιωτικά εργαστήρια.

Και όλα αυτά από την 1η Σεπτεμβρίου και άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα, αφού δεν αναφέρεται κάτι στο σχετικό έγγραφο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος