Χίος: Παράσταση διαμαρτυρίας συμβασιούχων του Υπουργείου Πολιτισμού στην Υπουργό

Παράσταση διαμαρτυρίας στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, πραγματοποίησαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι της Χίου στο Υπουργείο Πολιτισμού, το Σάββατο 13 Αυγούστου έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, κατά την εκεί επίσκεψη της Υπουργού.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα έργα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου, έχοντας τη στήριξη του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, δια των εκπροσώπων τους τόνισαν στην Υπουργό ότι:
“Σ’ όλα τα έργα που αφορούν στη συντήρηση, αναστήλωση, ανάδειξη αρχιτεκτονικών μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, καθώς κι εκείνα που αφορούν σε δημόσια έργα, τα οποία χρήζουν αρχαιολογικής διερεύνησης, υλοποιούνται κατά κύριο λόγο από τους συμβασιούχους, οι οποίοι, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έχουν αποκτήσει σημαντική εξειδίκευση και εμπειρία, αφού εργάζονται για αρκετά χρόνια (πολλοί εξ αυτών για δέκα και πλέον συναπτά έτη) στην Υπηρεσία και στα ίδια πόστα.
Στα έργα αυτά απασχολούνται με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου πλέον των 40 υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων.
Σημείωσαν δε ότι πέραν από το μείζων θέμα της ανεργίας και της εργασιακής ανασφάλειας, με τη λήξη των συμβάσεων εργασίας των υπαλλήλων ορισμένου χρόνου δημιουργείται δυσχέρεια και στην απρόσκοπτη και ομαλή εξέλιξη των εκάστοτε έργων”.

Χίος: Παράσταση διαμαρτυρίας συμβασιούχων του Υπουργείου Πολιτισμού στην Υπουργό
Τέλος τόνισαν ότι “έχουν να γίνουν μονιμοποιήσεις υπαλλήλων όλων των ειδικοτήτων από το Π.Δ.164/2004, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετά κενά και ελλείψεις στις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων, και σε άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου, που δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία τους και τη διεκπεραίωση των έργων τους, γεγονός που εντείνεται χρόνο με το χρόνο, λόγω και της συνταξιοδότησης των εν ενεργεία υπαλλήλων”.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η Υπουργός τους απάντησε ότι δεν μπορεί να προχωρήσουν σε μονιμοποιήσεις επειδή το απαγορεύει η νομοθεσία και οι κατευθύνσεις της Ε.Ε., και ότι οι ανάγκες σε προσωπικό θα καλύπτονται από προσλήψεις έκτακτου προσωπικού στα έργα του υπουργείου, πανελλαδικά.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε εκφράζοντας τη συμπαράστασή του ο Περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή συσπείρωση Β. Αιγαίου, Γιώργος Αμπαζής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος