Χίος: «Παράδειγμα ο δυναμισμός των Μικρασιατών”- Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης (video)

Τα εκατό χρόνια άσβεστης μνήμης από το 1922 είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει το Σάββατο το απόγευμα στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, η Επιτροπή Επετειακών Εκδηλώσεων του Δήμου Χίου και ο Φιλολογικός Σύλλογος Αθηνών «Παρνασσός».
«Η ελληνική ψυχή στο πέρασμα των χρόνων πέρασε πάρα πολλά δεινά, αλλά ποτέ δεν το έβαλε κάτω», σημείωσε ο εκπρόσωπος του «Παρνασσού» στη Χίο, λογοτέχνης Κωνσταντίνος Βολάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
«Οι ίδιοι οι πρόσφυγες σημείωσε ο κ. Βολάκης, λέγοντας ότι και ο παππούς του ήταν πρόσφυγας από τον Κωνσταντινούπολη, σήκωσαν τον εαυτό τους και τη χώρα μας».
Χίος: «Παράδειγμα ο δυναμισμός των Μικρασιατών”- Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης (video)

«Μέσα από τις εκδηλώσεις, που τις ονοματίσαμε τιμής και μνήμης, δεν είναι μόνο για να καταθέσουμε τον πόνο μας για τις αλησμόνητες πατρίδες, αλλά να δείξουμε και το δυναμισμό των Μικρασιατών που διατηρείται και τώρα με την ελπίδα πάντα ενός καλύτερου αύριο. Και αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός στόχος για τις επόμενες γενιές και πολύ καλή τροφή για σκέψη», σημείωσε ο εκπαιδευτικός- πρόεδρος της Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου Παύλος Καλογεράκης, παρουσιάζοντας την εκδήλωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος