Χίος: Οι περιφερειακοί σύμβουλοι “Εμείς για το Αιγαίο” για το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης

“Ανεπαρκές, άδικο και διχαστικό”, χαρακτηρίζουν το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης οι περιφερειακοί σύμβουλοι από τη Χίο του συνδυασμού “Εμείς για το Αιγαίο”. Σε σχετικό δελτίο τύπου οι Λεωνίδας Αθηνάδης, Παντελής Λεγάτος, Παντελής Μπουρνιάς και Γιώργος Νομικός σημειώνουν:

“Διχαστικό και άδικο γιατί διαχωρίζει την Ευρώπη σε Ένωση δύο ταχυτήτων, αυτή του Βορρά που επιχειρεί να θωρακισθεί από τις συνέπειες της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης και του Νότου που εγκλωβίζεται σε αυτήν χωρίς στήριξη.
Ανεπαρκές διότι δεν θα επιτύχει να δώσει λύση στο πρόβλημα, καθώς από τη μία παρέχει απλόχερα επιλογές στα κράτη μέλη που δεν αποτελούν χώρες εισόδου προσφύγων-μεταναστών και από την άλλη είναι φειδωλό όσον αφορά στο σαφή σχεδιασμό της παροχής στήριξης αλλά και διεξόδου στις χώρες πρώτης γραμμής”.

“Εκτιμούμε, σημειώνουν οι σύμβουλοι του συνδυασμού της Χριστιάννας Καλογήρου, ότι η υιοθέτηση του ναρκοθετεί το μέλλον των ακριτικών νησιών μας, καθώς το νέο Σύμφωνο  «βλέπει» τα νησιά μας ως «εξωτερικά σύνορα» επιχειρώντας να περικλείσει σε αυτά την όλη διαχείριση μίας ασύμμετρα μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης υπονομεύοντας την κοινωνική σταθερότητα.
“Οι ακρίτες θα σταθούν απέναντι σε διχαστικές και άδικες μεθοδεύσεις από μία Ευρωπαϊκή Ένωση, που ενώ θα έπρεπε να προτάσσει την αλληλεγγύη και τη συνευθύνη, υιοθετεί εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές.
“Προτάσσοντας την ιδιότητα μας ως νησιώτες είμαστε αναγκασμένοι να καταδικάσουμε το στρεβλό Σύμφωνο Μετανάστευσης και να ζητήσουμε άμεσα την ακύρωση του”, καταλήγουν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Χίου της παράταξης «Εμείς για το Αιγαίο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος