Χίος: Οι μαθητές του Δημοτικού Καλλιμασιάς υιοθέτησαν δύο αδέσποτα γατάκια

Σε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία, παράδειγμα και προς άλλα σχολεία, προχώρησε η σχολική κοινότητα του Δημοτικού Σχολείου Καλλιμασιάς.
Υιοθέτησε δύο αδέσποτα γατάκια, που από τον Ιούνιο τριγύριζαν στην αυλή του σχολείου. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αποφασίστηκε από τα παιδιά να υιοθετηθούν. Μετά τον τραυματισμό του ενός από τα δύο από διερχόμενο αυτοκίνητο. Αυτό το ονόμασαν ουριήλ, το όνομα του «διασώστη» αρχαγγέλου. Και το άλλο λόγω χρώματος, snow white.

«Απευθυνθήκαμε στο Φιλοζωϊκό Σύλλογο και στο Δήμο Χίου και προχωρήσαμε τη διαδικασία υιοθεσίας», μας λέει η δασκάλα της Δ’ τάξης Θεοδώρα Μπαλλή. Μαζί με τη συνάδελφό της Νίκη Κριτάκη της Β’ τάξης, έδωσαν τα ονόματά τους για το τυπικό μέρος της υιοθεσίας.
«Ηταν μια απόφαση όμως που πήραν όλα τα παιδιά και ομόφωνα ο Σύλλογος Διδασκόντων», σημειώνει η κα Μπαλλή. Ετσι το σχολείο που έχει 50 περίπου μαθητές και 10 δασκάλους, ενημέρωσε τους γονείς ότι «αυτή η δράση έχει σαν σκοπό την καλλιέργεια της φιλοζωϊας και την ενσυναίσθηση προς τα αδέσποτα».

Χίος: Οι μαθητές του Δημοτικού Καλλιμασιάς υιοθέτησαν δύο αδέσποτα γατάκια

Ζήτησαν δε ένα ευρώ από κάθε παιδί για να αγοραστεί η ανεστραμμένη ταΐστρα και η τροφή για τους μικρούς φίλους του σχολείου.
«Τα ίδια τα παιδιά έχουν αναλάβει το τάϊσμα και τη φροντίδα τους», σημειώνει η δασκάλα. Μάλιστα είναι η πρώτη τους έγνοια όταν φτάνουν στο σχολείο.

Παράλληλα ο συνάδελφός τους κ. Καράβολας ανέλαβε να φτιάξει το κατάλυμα των δύο γατιών που θα βρουν στέγη κάτω από τη σκάλα που οδηγεί στις αίθουσες.

«Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να περάσει αυτή η ιδέα και στα υπόλοιπα σχολεία του νησιού. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύουμε ότι θα μειωθούν κατά πολύ τα αδέσποτα που περιφέρονται στους δρόμους. Παράλληλα θα ενισχυθεί η πρωτοβουλία και η υπευθυνότητα στους μαθητές μας», σημειώνεται στο ενημερωτικό σημείωμα προς τους γονείς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος