Χίος: Νέα μελέτη στατικότητας για το φράγμα Κόρης Γεφύρι (video)

Νέα μελέτη για τη στατικότητα της υπάρχουσας κατασκευής του φράγματος Κόρης Γεφύρι, πρόκειται να εκπονήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής Βορείου Αιγαίου δήλωσαν απογοητευμένοι από τα αποτελέσματα της χθεσινής σύσκεψης στο Υπουργείο. Αντί του χρονοδιαγράμματος  έναρξης – ολοκλήρωσης των εργασιών, κατέληξε να αποφασιστεί η ανάγκη νέων μελετών.

«Δεν είχαμε αποτέλεσμα. Πάλι μελέτες θα γίνουν, πάλι μοντέλα τρισδιάστατα θα εκπονηθούν και περιμένουμε να δούμε τι θα αποδείξουν», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.
«Την μελέτη την κατάλληλη την κάναμε. Ολοκληρώθηκε, πήραμε φέτος τα αποτελέσματα. Ηταν σαφή τα αποτελέσματα, δεν καταλαβαίνω τι χρειάζονται νέες μελέτες», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, εκφράζοντας τη δυσπιστία του ως μηχανικός ότι το φράγμα θα ολοκληρωθεί το 2023. Προς το παρόν εξάλλου θα πρέπει να εξευρεθούν πόροι για τη νέα μελέτη, που κάνει τον κ. Μουτζούρη να δυσπιστεί για ένα έργο όπως είπε χαρακτηριστικά που θέλει να το ξεμπερδέψει και δεν μπορεί!

Λόγω της ασθένειας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού (από κορονοϊό), η συνάντηση του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Βρουλή έγιναν με τον Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Δημήτρη Παπαγιαννίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Να θυμίσουμε ότι η πρώτη δημοπράτηση για το έργο του φράγματος Κόρης Γεφύρι είχε πραγματοποιηθεί το 2004 και ακόμα δεν είναι έτοιμο για να λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα με την άρδευση του Κάμπου της Χίου, αλλά και την ύδρευση της πόλης.

Άλλη εικόνα είχε ο Ν. Μηταράκης

Την αισιοδοξία για εγκατάσταση του εργολάβου τον Ιανουάριο του 2022, είχε εκφράσει χθες μιλώντας, πριν τη σύσκεψη, στο ραδιοσταθμό «Αλήθεια» της Χίου ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης.Την αισιοδοξία για εγκατάσταση του εργολάβου τον Ιανουάριο του 2022, είχε εκφράσει χθες μιλώντας, πριν τη σύσκεψη, στο ραδιοσταθμό «Αλήθεια» της Χίου ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης
Σημείωσε δε πως είχε «την εξουσιοδότηση από τον Γ.Γ. του Yπουργείου να ενημερώσει ότι η έρευνα για την ασφάλεια του έργου του φράγματος ολοκληρώθηκε και αυτό μπορεί να συνεχιστεί. Έτσι τέλη Δεκεμβρίου 2021, είπε ο Νότης Μηταράκης, θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο των τελειωτικών εργασιών. Τον Ιανουάριο του 2022 θα εγκατασταθεί ο εργολάβος. Μάρτιο του 2022 θα έχουν αρχίσει οι εργασίες και το καλοκαίρι του 2023 το έργο θα έχει παραδοθεί και το φράγμα Κόρης Γεφύρι, ένα όνειρο δεκαετιών, θα λειτουργεί».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος